Helyi közélet

2011.12.19. 16:29

MSZP: ki parkolt rokkanthelyen?

Miskolc - Az önkormányzati flottához tartozó BIT-818-as forgalmi rendszámú gépkocsi szabálytalanul parkolt.

Miskolc - Az önkormányzati flottához tartozó BIT-818-as forgalmi rendszámú gépkocsi szabálytalanul parkolt.

Egészen pontosan egy mozgás-korlátozottaknak fenntartott helyen állt a Városház téren. Az erről készült fotó több közösségi portálon is látható volt. Éppen ezért a szocialista frakció részéről Varga Gergő kérdést intézett a polgármesterhez a csütörtöki testületi ülésen: ki vezette az autót és miért parkolt szabálytalanul. Dr. Kriza Ákos akkor azt válaszolta: „Derítse ki képviselő úr!”

„Nem vagyunk hatóság, nem a mi feladatunk ennek a kiderítése, és ennél korrektebb választ vártunk volna a város vezetőjétől” – ezt már Földesi Norbert, az MSZP frakcióvezető-helyettese mondta hétfői sajtótájékoztatóján. Amikor is bejelentette: a fénykép alapján – magánemberként és képviselőként is – feljelentést tett az önkormányzat hatósági osztályán. Arra kéri az illetékeseket, hogy vizsgálják ki a szabálysértést, és tájékoztatást is kér, hogy ki használta akkor a személygépkocsit és milyen szankciót alkalmazott ellene a hatóság.

ÉM-NSZR

Az alpolgármester parkolt szabálytalanul

Az MSZP-s sajtótájékoztatót követően érkezett dr. Zsiga Marcell alpolgármester közleménye: „December 14-én, szerdán este a szolgálati autóval szabálytalanul parkoltam Miskolcon. Megbeszélésre siettem és a szakadó esőben sajnos a felfestést és a táblát nem vettem észre. Ezen a késői órán szinte az egész parkoló szabad volt, így szerencsére egyetlen mozgássérült parkolását sem akadályoztam. A hibámat és a szabálysértést elismerem, a mozgáskorlátozott emberektől elnézést kérek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában