Sport

2013.08.31. 20:07

BOON-ÉLŐ - DVTK vs. Újpest 2-0 (1-0)

Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 6. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája az Újpest FC csapatát fogadta szombaton 21 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on.

Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 6. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája az Újpest FC csapatát fogadta szombaton 21 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on.


DVTK

2 - 0

Újpest

Miskolc, 2013.08.31. 21:00


Sivic: "Pozitív, hogy ez a második meccs, amelyen nem kaptunk gólt."


[poll id="469"]


90+3

Vége a mérkőzésnek, a Diósgyőr nyert.


90

 

Három perc hosszabbítás következik.


88

Vasiljevic 18 méterről lőtt a bal kapufa mellé. Rados kapott sárga lapot időhúzásért.


83

 

Litauszki balról érkező beadását Vasiljevic fejelte a jobb felső sarok mellé.


81

Nikházi helyett Gosztonyi állt be csereként.


75

Litauszki kapott sárga lapot Bacsa felvágáért.


71

Csere mindkét oldalon: a hazaiaknál Takács P. helyett Alves, a vendégekneknél Tshibuabua helyett Horváth R. játszik tovább.


70

 

Tisza jobbról érkező beadását Barczi fejelte kapura 12 méterről, de Balajcza megfogta a labdát.


65

 

Egy ígéretesnek tűnő diósgyőri támadást állított meg a játékvezető les miatt.


60

 

Nikházi bombázott 26 méterről a jobb kapufa mellé.


59

Csere a Diósgyőrnél: Abdouraman helyett Bacsa folytatja.


58

Csere a vendégeknél: Ahjupera helyett Lázár állt be.


55

 

Kabát bal oldali szabadrúgása után a rövid oldalon Vasiljevic érkezett, de nem tudta a kapuba továbbítani a labdát.


51

Újabb diósgyőri gól. Tisza balról végzett el szabadrúgást, a kapu felé lőtt labdáját a 11-es ponton Kádár csúsztatta meg fejjel, a labda pedig a kapu bal alsó sarkában kötött ki. 2-0


46

Folytatódik a mérkőzés.



45+1

Tisza a jobb oldalon jól tartotta meg a labdát és passzolta vissza Nikházinak, aki szorongatott helyzetből nem tudta eltalálni a kaput a labdával. Vége az első félidőnek.


45

 

Egy perc hosszabbítás következik.


44

 

Husic balról kapu elé ívelte a labdát, Takács a védőbe rúgta a labdát tíz méterre a gólvonaltól.


43

Mihajlovic helyett Litausztki állt be.


41

 

Egy jó indítás után Barczi lépett ki és tört kapura. A csatár elől Balajcza a 16-oson kívül kézzel ütötte el a labdát, de kiállítás nem lett, mert hiába maradt a Diósgyőrnél a labda, a játékvezető megállította az akciót lesállás miatt és az Újpest javára ítélt szabadrúgást.


39

 

Takács P. vesztette el a labdát. Simon K. indult meg a kapu felé. 18 méteres lövését Rados kapus a jobb alsó saroknál elcsípte.


37

 

Kostic, Husic volt a labda útja. Utóbbi az ötösre belőtt lapos labdájával a berobbanó Barczit kereste, aki csak pár centivel maradt le a labdáról.


36

Vezet a Diósgyőr. Jobb oldalon Abdouraman lőtte remekül a labdát középre, a 11-es pont környékére Kostichoz. A középpályás miután megszelídítte a labdát, nagy erővel bombázott a kapuba. 1-0


32

 

Tisza bal oldali szabadrúgását csípte el a bal felső saroknál Balajcza kapus.


26

 

Simont ugratták volna ki az újpestiek a bal oldalon, aki Vági szorításában futott a labdáért. Azt azonban nem érte el, mivel a kaputól hét méterre elesett. A játékvezető nem látott szabálytalanságot.


22

 

Tisza bal oldali szögleténél Balajcza kapus aláfutott a labdának, de a hosszú oldalon nem diósgyőri játékoshoz került a labda.


17

 

Egy jónak tűnő vendég előreívelésre Ahjupera érkezett a kapu elé a védők mögé befutva, de senkitől sem zavartatva nem tudta levenni a labdát. Így odalett a nagy lehetőség.


16

 

Simon K. sokadszor találta meg a rést Vági és Vadász között, a vendégek középpályása 15 méterről a jobb alsó sarkot célozta meg. Rados szögletre tenyerelte a labdát.


10

 

Ahjupera lőtt 23 méterről a jobb alsó sarok mellé.


9

Tshibuabua sárga lapot kapott.


8

 

Balogh bal oldali szögletét Vasiljevic lőtte el 15 méterről, a jobb alsó sarokra tartó remek lövést Rados bravúrral hárította.


4

 

A vendégeknél egy jó kiugratással Simon lépett ki a bal oldalon, el is emelte a labdát a kapujából kifutó Rados mellett. A gólba tartó labdát Husic önfeláldozó mozdulattal vágta ki a kapu torkából (góltól mentve meg ezzel csapatát).


3

 

Diósgyőr szabadrúgáshoz jutott az újpesti kaputól 23 méterre, kissé balra. A pontrúgást Tisza a jobb alsó sarok irányába küldte, de Balajcza kapus nagy bravúrral szögletre ütötte.


1

 

Kilyukadt a diósgyőri védelem, Simon indulhatott meg a kapu felé, de 18 méterről kissé elhamarkodottan a jobb kapufa mellé lőtt.


1

Az Újpest kezdte a mérkőzést.


 

 

Az előző heti diósgyőri kezdőcsapathoz képest egy helyen történt változás: a sérült Elek helyett Abdouraman készülődhetett kezdőként.


 

 

A mérkőzést Németh Ádám vezeti, asszisztensei Viszokai László és Aradi József lesznek. Az alapvonalon Vad II. István és Takács János áll majd, a tartalék játékvezető pedig Takács Gábor.


JEGYZŐKÖNYV

Labdarúgó OTP Bank Liga NB I., 6. forduló

DVTK vs. Újpest

2 - 0   (1 - 0)

Miskolc, 4.000 néző. V.: Németh Á. (Viszokai L., Aradi J.).


Diósgyőri VTK: Rados – Vági, vadász, Kádár, Husic – Takács P., Abdouraman – Nikházi, Kostic, Barczi – Tisza.

Vezetőedző: Sivic Tomislav

Újpest FC: Balajcza – Ligot, Mihajlovic, Juanan, Antón – Tshibuabua, Vasiljesvic, Balogh B., Simon K. – Kabát, Ahjupera. Vezetőedző: Kozma István


Gólszerző: Kostic (1-0) a 36., Kádár (2-0) az 51. percben.

Sárga lap: Tshibuabua a 9., Litauszki a 75., Rados a 88. percben.

Kiállítás: -.

Csere: Mihajlovic helyett Litausztki a 43., Ahjupera helyett Lázár az 58., Abdouraman helyett Bacsa az 59., Takács P. helyett Alves és Tshibuabua helyett Horváth R. a 71., Nikházi helyett Gosztonyi a 81. percben.


[poll id="423"]


Szinte biztos, hogy 7 millióval kevesebb önrészt szavazott meg a közgyűlés, mint kellett volna.

A Diósgyőr – Újpest foci bajnokit a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Bizottság kiemelt biztonsági kockázatú sportrendezvénnyé minősítette, így a rendőrség nagy erővel vesz részt az esemény biztosításában.

Szombaton 21 órától a DVTK az Újpest FC-t fogadja Diósgyőrben, a labdarúgó NB I 6. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A beléptető rendszer és az ehhez kapcsolódó előzetes regisztráció alapján a rendezők a szurkolók stadionba való belépési jogosultságát ellenőrzik a szombaton 21 órakor kezdődő DVTK - Újpest labdarúgó mérkőzésen. A fiktív, vagy más nevére szóló jeggyel bejutni szándékozók beléptetését a rendezők megtagadják.

A diósgyőri szakvezető arra a kérdésre is válaszolt a szombati DVTK - Újpest meccs előtt, hogy mennyire tartja magát olyan szakembernek, aki a ,,győztes csapaton ne változtass!" elvet vallja.

Hogy mennyi az önkormányzati önrész, abban különböztek az álláspontok.

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága pénteken elkészítette a labdarúgó NB I őszi meccseinek órára lebontott programját.

A labdarúgó NB I 6. fordulójában az Újpest FC együttesét fogadja a Diósgyőri VTK. A mérkőzésről élőben tudósítunk szombaton 21 órától. Ön mit tippel a meccsre?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!