Vadászat

2023.10.15. 11:00

Vadásznappal egybekötött Trófeamustrát rendeztek Füzérradványban

Füzérradvány - A Károlyiak gyakorlott vadászok is voltak, így könnyen adta magát a helyszín, hogy a Károlyi-kastély adjon otthont a rendezvénynek.

Boon.hu

A Károlyi-kastély parkja adott helyet a rendezvénynek

Fotó: Bánkúti Sándor

Térségi vadásznapot és trófeamustrát rendeztek szombaton a Füzérradványi-kastély parkjában. Dankó Aliz, a kastély értékesítési menedzsere a megnyitón elmondta: egy ilyen rendezvénynek nem is találni jobb helyet az angol-parknál, hiszen a vadászatnak komoly hagyományi vannak helyben. A rendezvény keretében egyebek mellett több mint tíz vadásztársaság legszebb szarvas trófeáit is kiállították.

A nap folyamán érdekes előadásokat hallgathattak meg helyi vadásztársaságoktól az érdeklődők, de volt preaprátor bemutató, vadászkutya bemutató és a gyerekeknek pedig bábszínházi előadás. A nap végén pedig a Bon-Bon együttes adott egy remek koncertet. Az esemény rengeteg látogatót vonzott, sokan érkeztek a környező településekről a hagyománnyá vált alkalomra. Óriás fekete lóantilop, oroszlán, szervál, gepárd és még sok más afrikai érdekességgel is találkozhattak a látogatók a kastély állandó kiállításának vadászati részlegén.

A különleges trófeákat András Mester és a Mester Preparátor Műhely jóvoltából tekinthették meg. A kiállításban ezen a napon Fricska Imre vadász tartott rendhagyó tárlatvezetést, aki több mint tíz alkalommal járt Afrikában, így széles tapasztalatán keresztül ismerhették meg az egzotikus tájakon lévő vadászatokat régen és most.

Különleges élmény

A vadászok általában speciális vadászfelszereléseket viselnek, mint például puska vagy íj, és megfelelő ruházatot, hogy a vadállatok ne észleljék őket könnyen. A vadászat során a vadászok olyan területekre látogatnak, ahol tudják, hogy vadállatok élnek vagy tartózkodnak. Az állatokat általában kiszemelik és megfigyelik, mielőtt eldördül a lövés vagy leszalad az íj. A cél az, hogy a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban elérjék a célt, és a vadat emberi fogyasztásra vagy díszítésre használják. A vadászat fontos része lehet a vadgazdálkodásnak és az állományok kezelésének, hogy a vadállatok száma ne szaporodjon el, és ne károsítsa a természeti környezetet. 

Azonban a vadászat néha kontroversziális tevékenység is, mivel az állatok élete és a természet megőrzése közötti egyensúly fenntartása kihívást jelent. Vadászat a vadon élő állatokkal való találkozás és a természet közelsége miatt izgalmas és különleges élményt nyújthat a résztvevőknek. A vadásznap összefoglalója tehát egy izgalmas kalandot mutat be, amely a vadászok között közösségi élményeket teremt, miközben a természettel való kapcsolatot is erősíti.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában