boon.hu video

2023.09.30. 18:58

Vadászok és gazdák együtt ünnepeltek Szendrőn + fotók, videó

A X. Jubileumi Szendrői Gazdanapot és a VI. Bódva-Völgyi Vadásznapot egyszerre tartották Szendrőn.

Póczos Nikolett

X. Jubileumi Szendrői Gazdanap és VI. Bódva-Völgyi Vadásznap Szendrőn

Fotó: Bujdos Tibor

Két rendezvénynek adott otthont szombaton Szendrő városa. Az érdeklődőket számos érdekes és színes az erdőgazdálkodáshoz köthető program várta a Strandréten.

Traktoros felvonulással, negyven géppel kezdődött a X. Jubileumi Szendrői Gazdanap és VI. Bódva-Völgyi Vadásznap Szendrőn. Emellett számos családi verseny, kiállítások, kirakodóvásár, népi játszóház, virtuális vadászat, gyermek- és kézműves programok, valamint főzőverseny várta az érdeklődőket Szendrőn.

Térségi rendezvény lett 

Németh Tibor és barátai gulyáslevest főztek.

„Megpirítottuk a hagymát, majd a húst és azt követően pedig rátettük a zöldségféléket és bezártuk a krumplival. Majd mindez összefőtt és ebből jött ki ez a csodálatos íz és ez a csodálatos szín is. Sokáig, olyan három óráig főtt és a tálalásnál figyelni kell, hogy kiszedést követően olyan öt percet még pihentetni kell, nem szabad azonnal fogyasztani”- mondta. A társaság kilencven százalékban Szendrőből származik, de most már Budapesten élnek, de mindig nagyon szívesen jönnek vissza erre az eseményre. „Mi úgy mondjuk, hogy haza járunk. Ételünk itt nevelt sertéshúsból készült, azért olyan különleges” – hangsúlyozta.

 

A Gazdanap és a Vadásznap mára már egy térségi rendezvénnyé nőtte ki magát, mondta Szaniszló János, Szendrő polgármestere, amely ezer, kétezer főt vonz minden évben.

„A rendezvényt szeptember közepén szoktuk megrendezni, ezért már sokan hiányolták, viszont most a térségünkben hónap elején kezdődő vadászidényez is igazítottuk”- tette hozzá a polgármester.

A rendezvényre a Bódva-Völgyének tíz vadásztársaság mindig meghívást kap, bár idén csak kilenc tudott jelen lenni.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában