Helyi közélet

2015.08.25. 16:07

"Működnek-e" az ételadományok adását, kapását célzó ládikák?

Miskolc - Alighanem hátráltatják kissé a nyári szabadságok az „Enni adok – Enni kapok” akció kiteljesedését.

Miskolc - Alighanem hátráltatják kissé a nyári szabadságok az „Enni adok – Enni kapok” akció kiteljesedését. Az újabb ételadomány-dobozok kihelyezéséről még mindig folyamatban vannak a tárgyalások, tudtuk meg Grubert Rolandtól a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezetének igazgatójától. Azonban arról is biztosított, hogy ha nem is nagy tételben, de folyamatosan tesznek is be, vesznek is ki a szervezet Győri kapu 123. számú épületének kerítésére szerelt dobozba/dobozból.

Hasonló tapasztalatokról számolt be az MSZP Corvin utcai székháza falára kitett doboz kapcsán Varga László képviselő, aki úgy látja, hogy nem sokáig marad a ládikában, amit beletesznek, de ők is igyekeznek gondoskodni arról, hogy sokáig üresen se álljon, minthogy tagjaik is rendszeresen adnak le konzerveket, tésztát, kenyeret.

– Kapóra jött ez a lehetőség, hiszen egyébként is szívesen adakozunk – mondta.

Beszéltünk Barkóczi István vállalkozóval is, aki elsejétől kéthetente juttat el jelentősebb adományt a Vöröskereszten keresztül a dobozok egyikébe.

– Arra készülök, hogy a következő kamarai ülésen felhívom vállalkozótársaim figyelmét, hogy ők is éljenek az adakozásnak ezzel a jónak, hasznosnak tűnő lehetőségével – fogalmazott.

ÉM-SzK


Miskolc - Több olvasónk kérdezte: folytatódik-e a Vöröskereszttel közös Enni adok – enni kapok akciónk Miskolcon. tovább »

Miskolc - A Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete – az Észak-Magyarország kezdeményezésére – Miskolcon is elindította az ételadomány-doboz akciót. Lényege, hogy az utcára kihelyezett dobozokba bárki betehet nem romlandó élelmiszereket, s onnan bárki ki is vehet, lehetőleg arra figyelemmel, hogy másnak is jusson belőle. tovább »

Miskolc - Kisebb akadályok ugyan adódtak, de kedden elindult az új segítő akció Miskolcon. tovább »

Miskolc - Miért nincs Miskolcon is ételadomány-gyűjtő láda? Hiszen igény bizonnyal itt is szükség volna rá. Vágjunk bele! tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában