Helyi közélet

2011.10.01. 18:38

Az északosok főztek és újra nyertek

Miskolc - A VIII. Bükkszentkereszti Gombafesztivál is sikert hozott lapunknak: a szakmai zsűri döntése alapján az északosok által főzött gombás legényfogóleves aranyérmes lett.

Miskolc - A VIII. Bükkszentkereszti Gombafesztivál is sikert hozott lapunknak: a szakmai zsűri döntése alapján az északosok által főzött gombás legényfogóleves aranyérmes lett. A perecesi lecsófőzőverseny sikerén felbuzdulva – ott különdíjas lett lapunk –, szombaton a gombafesztivál főzőversenyére is benevezett csapatunk. Főszakácsunk ezúttal is Szendrei Péter újságíró volt, aki pikáns levest készített, és ezzel megelőzhettük a tucatnyi induló csapatot. Pedig az ő kondérjukban is finomságok főttek: gombával töltött káposzta, sertéscsülök sárga rókagombával, vargányával, ördöglángos gombaszósszal, gombapörkölt galuskával, zsemlegombóccal, vagy éppen karácsonyi habart gombaleves.

Nincs most gomba

A Miskolci Gombász Egyesület csapata is indult a versenyen. Náluk Lévai Imréné volt a főszakács, aki a különleges gombás töltöttkáposztát készítette. Elmondta: szárított gombából dolgozott, mert hiába van a gombának szezonja, a szárazság miatt nem terem elég.

Ezért lehetett az is, hogy a fesztivál főszereplője, a gomba főleg csak üvegben és zacskóban volt „jelen”. Vásárolhattunk savanyítottat vagy éppen szárítottat. Persze a bükkszentkereszti asszonyok híres lekvárjait is megkóstolhatták a vendégek, és a helyi specialitás, a tócsni sem maradhatott el a fesztiválról.

Az Észak által készített gombaleves receptjét konyhai összeállításunkban olvashatják majd.

- ÉM-NSZR -


A főzőverseny eredménye:

I. Észak-Magyarország (gombás legényfogóleves)

II. Borsodi Károly (Karcsi kedvenc karaja gombás töltelékkel, krumplival)

III. Hivatali Boszorkányok (ördöglángos gombával) Ők nyerték a közönségdíjat is.

Ifjúsági kategória:

I. Szentpáli Szakközépiskola

II. Berzeviczy Gergely Szakközépiskola csapata

III. Berzeviczy Gergely Szakközépiskola csapata


Miskolc -Gomba főtt a kondérokban: az Észak-Magyarország csapata nyerte a főzőversenyt.   


Tokaj – Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok: 27 település polgármesterei adták össze a borbavalót.  


Miskolc – Ugyanazt csinálja majd mint eddig, csak kicsit „nagyobban”.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában