Ételdoboz-akció: „Jól működő körforgás”

Barkóczi Eszter múlt héten feltöltötte az egyik dobozt
Barkóczi Eszter múlt héten feltöltötte az egyik dobozt
Miskolc – A Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete – az Észak-Magyarország kezdeményezésére – Miskolcon is elindította az ételadomány-doboz akciót. Lényege, hogy az utcára kihelyezett dobozokba bárki betehet nem romlandó élelmiszereket, s onnan bárki ki is vehet, lehetőleg arra figyelemmel, hogy másnak is jusson belőle.

Elsőként négy fadobozt készített a Vöröskereszt, feliratozva, amelyek közül kettőnek akadt helye. Az egyik helyszín a Vöröskereszt Győri kapu 123. szám alatti székházának kerítése, a másik – az akciót beharangozó cikkünk nyomán – az MSZP Corvin utca 9. szám alatti épülete. Az első hét tapasztalatairól érdeklődtünk.

Grubert Roland, a Vöröskereszt megyei igazgatója két jó hírrel is szolgált. Az egyik, hogy folyamatosan töltik fel a dobozt, amelyet reggelre üresen találnak, de épp most hétfőn volt benne néhány húskonzerv. A múlt héten pedig egy úr két nagy, teli szatyorral jelent meg, elmondta, hogy a Búza téri templomhoz vitte volna az adományát, de ott nem lelt ételdobozt. (Megírtuk: a görögkatolikus parókus közterületet jelölt ki, kihelyezési engedély nélkül.) Viszont, s ez az igazgató másik jó híre, a Győri kapui református templom lelkésze felajánlott egy egyházi területet, erről időben értesítjük olvasóinkat.

Az MSZP-székháznál a követést magára vállaló Veréb Vilmos jól működő körforgásként jellemezte az akciót.

– „Működőképes!” – jelentette lelkesen.

ÉM-SzK


Van, aki egész kartonnal, van, aki darabra

Miskolc – Az ismert vállalkozó rendszeres adakozásra buzdítja a többi vendéglátóst is. tovább »

Az első élelmiszer-ládikó, az első adakozó és az első rászoruló

Miskolc – Kisebb akadályok ugyan adódtak, de kedden elindult az új segítő akció Miskolcon. tovább »
hirdetés


hirdet�s