Helyi közélet

2015.08.03. 20:06

17. TVK Triatlon Nagyhét - Futó-rekordot döntöttek Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Nem kevesebb, mint 1215 sportember állt oda hétfő este a tiszaújvárosi 17. TVK Triatlon Nagyhét Inno-Comp Napján a szabadidősport futóverseny rajtjához. Ez a létszám bizony részvételi rekordot jelentett a házigazdák számára.

Tiszaújváros - Nem kevesebb, mint 1215 sportember állt oda hétfő este a tiszaújvárosi 17. TVK Triatlon Nagyhét Inno-Comp Napján a szabadidősport futóverseny rajtjához. Ez a létszám bizony részvételi rekordot jelentett a házigazdák számára.

A délelőtti borongós, esős időjárás szerencsére nem tartott ki a kora esti órákig, így a Purple Sunset koncert után, a Hotel Civis Phőnix előtti rajthelyhez gyülekezőket már ideális körülmények fogadták.

Péter Attila, a "triatlon magyar hangja" örömmel és tisztelettel üdvözölte a gyülekezők között a tiszaújvárosi önkormányzat képviselőinek népes csoportját, élükön dr. Fülöp György alpolgármesterrel. A nap névadó-támogató cége, az Inno-Comp Kft. hagyományaihoz híven ezúttal is nagy létszámmal képviseltette magát az eseményen. Jó szokását folytatva, ott volt a mezőnyben a cég ügyvezetője, Torma Péter is. S, hogy mennyire népszerű az újvárosi nagy menetelés: a hét névadója, a MOL-csoporthoz tartozó TVK Pálffy Gábor kommunikációs vezetőt, míg a másik kiemelt támogató, a Jabil-Circuit Magyarország Kft. Aczél Krisztián ügyvezetőt is résztvevők közé "delegálta". A rendező TVK-Mali Triatlon Klub sportolói mellett ott volt családjával az aktív pályafutását már jó néhány éve befejező, korábbi ifjúsági Európa-bajnok Gályász Dániel is. A 2 km-es távot végül is 1215-en teljesítették, megdöntve ezzel a 2014-es 1153 fős részvételi rekordot.

A teljesítéséért járó, jól megérdemelt tombolaszelvények begyűjtése után az érdeklődők újra a Főtérre vették az irányt, ahol előbb a 5 Amper, majd 20 órától a Honeybeast fellépése jelentette a kikapcsolódási lehetőséget.

Bringára fel!

Augusztus 4-én, kedden, az MB Barter Napján, 17 órakor, a KreAktív-színpadon a Sajó Jazz Band kezd. Egy órával később, a Hotel Civis Phőnix elől a kerékpárosok kezdhetik meg az 5 km-es világkupa-kör teljesítését. A rendező TVK-Mali Triatlon Klub, az utóbbi évek hagyományainak megfelelően az ovisoknak külön-futamot kínál, a kicsinyeknek 250 métert kell teljesíteniük.

Némi szusszanás után érdemes lesz átlátogatni a Főtérre, ahol a nagyszínpadon, 19.15 órától Danics Dóra koncertezik. Ugyanitt lép fel 20 órakor az egyre népszerűbb Wellhello együttes. A Jambalaya a Kreaktív deszkáin zárja be a napi programot.

- Szűcs István sajtóreferens -


Tiszaújváros - A 17. TVK Triatlon Nagyhét vasárnapi, Borsodi Sör Napján a gasztronómia, a sportolás és a szórakozás egyaránt jól megfért egymás mellett. A szabadidősport események teljesítésért járó tombolaszelvényeket az evezősversenyen lehetett első alkalommal gyűjtögetni. A végső győzelmet - 10 év „Katasztrófa”-uralom után - a Lubi Cipki hetese érdemelte ki. tovább »

Tiszaújváros - Néhány önmagáért beszélő szám a Tiszaújvárosban szombaton elkezdődött 17. TVK Triatlon Nagyhétről: 500 elit versenyző, ötezernél több tömegsportoló, 40 koncert, 55 ezer érdeklődő, szurkoló. Ebből is kiolvashatjuk, hogy az augusztus 9-ig tartó, olimpiai kvalifikációs világkupával és junior Európa-kupa futammal fémjelzett nagy menetelés idén is változatos, színvonalas kikapcsolódást kínál a hazai és külföldi érdeklődőknek. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában