Helyi közélet

2015.05.15. 15:19

Közlemény - Jobbik: Telepfelszámolás - A Fidesznek törvénytelenül sem megy, a Jobbiknak törvényesen is fog

Miskolc - A Fidesz - jogászok hadával a háta mögött - valószínűleg maga sem gondolta komolyan, hogy az általa megszavazott, Miskolc elhagyásáért kétmilliót ajánló lakásrendelet megfelel a magyar törvényeknek. A városvezetés célja nem a telepfelszámolás volt, hanem a szavazatszerzés, véli a Jobbik.

Miskolc - A Fidesz - jogászok hadával a háta mögött - valószínűleg maga sem gondolta komolyan, hogy az általa megszavazott, Miskolc elhagyásáért kétmilliót ajánló lakásrendelet megfelel a magyar törvényeknek. A városvezetés célja nem a telepfelszámolás volt, hanem a szavazatszerzés, véli a Jobbik.

Ha nincs igazunk, akkor a Fidesz egyszerűen csak dilettáns, mondta pénteki tájékoztatóján Jakab Péter azok után, hogy a Kúria megsemmisítette a város lakásrendeletének azon részét, amely kétmillió forintot ajánlott azoknak a telepeken élőknek, akik hajlandóak elhagyni a várost. Kriza Ákos a választások előtt ezt nevezte el telepfelszámolásnak, miközben a Jobbik ingyenes gettófelszámolását elintézte annyival, hogy a jobbikosok nem ismerik a törvényeket.

Mára kiderült, a Fidesz az, aki nem ismeri a törvényeket, ezért pedig a miskolciak súlyos árat fizethetnek. A Kúria döntése ugyanis azt jelenti – mondta Jakab –, hogy a kétmillió forintért cserébe nem kell elhagyni Miskolcot, sőt, ennyi pénzből egy alacsony komfortfokozatú lakás bérleti jogát egy számozott utcai lakos könnyen egy összkomfortos lakás tulajdonjogára válthatja például az Avason. Ezek után a Jobbik arra számít, hogy a telepeken élők sorakozni fognak a 2 milliókért, hogy ingatlant vehessenek az olcsóbb városrészekben.

Jakab Péter szerint ma a telepeket egyedül a Jobbik ingyenes gettófelszámolási programjával lehet törvényesen megszüntetni, szigorú és következetes hatósági munkával. Mint mondta, a program végrehajtása sok munkával jár, de törvényes és nem kell hozzá kétmillió forint. Ezért sem érti, miért nem vette a Fidesz napirendre az erre vonatkozó jobbikos javaslatot, amit a párt korábban már a munkaterv részeként a közgyűlés elé terjesztet.

- Jakab Péter, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője -


Miskolc - A Kúria döntött: törvénytelen a Miskolc elhagyásáért pénzt ajánló rendelet. tovább »

Miskolc - A Kúria döntése és a városháza szóvivőjének nyilatkozata bebizonyította, hogy igaza volt az MSZP-nek akkor, amikor undorító hecckampánynak minősítette a miskolci „nyomorexportot”. tovább »

Miskolc - A Jobbik annak idején a parlamentben és a városi közgyűlésben egyaránt akadályozta a nyomortelep-felszámolási programot és a fészekrakó ügy megszüntetésének a gyorsítását is. A Jobbik képviselőinek emiatt hónapok óta tartó, folyamatos magyarázkodási kényszerük, alig-alig palástolt lelkiismeretfurdalásuk van. tovább »

Miskolc - A Fidesz az elmúlt egy évben arra építette a telepfelszámolást, hogy a falvakból korábban Miskolcra költöző renitenseket 2 millió forinttal fogják a város elhagyására ösztönözni. A tavaly májusban elfogadott lakásbérleti rendelet ugyanis csak akkor biztosítja ezt az összeget az alacsony komfortfokozatú önkormányzati lakások bérlőinek, ha abból vidéken vásárolnak ingatlant. tovább »

Miskolc, 2015. május 14., csütörtök (MTI) - A Kúria törvénysértőnek találta és megsemmisítette a miskolci önkormányzat azon határozatának egy passzusát, amelynek értelmének a miskolci nyomortelepekről önként elköltözők pénzt kapnak, ha a város közigazgatási határán túl vásárolnak ingatlant. A Kúria önkormányzati tanácsának április 28-ai döntése a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg. A miskolci közgyűlés ellenzékben lévő pártjai a Kúria döntését helyesnek tartják. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában