boon-sportoldal

2011.10.14. 13:17

Tilos a szakmába beleszólni

Az idei első külföldi túra: pénteken Csíkszeredában, vasárnap Bukarestben játszanak a Macik.

Az idei első külföldi túra: pénteken Csíkszeredában, vasárnap Bukarestben játszanak a Macik.Hosszú hétvége előtt állnak a Jegesmedvék a Mol Ligában, hiszen a sárga-feketék csütörtökön nyolc óra tájban elindultak Erdélybe, ami után a második célállomás a román főváros lesz, ahonnan majd csak hétfőn kora reggel érkezik vissza a küldöttség. Az utat minden bizonnyal a legjobban a csapat masszőre, Fister József ismeri, akinek ez már a huszonharmadik ,,túrája" 2006 ősze óta, mióta az MJJSE-hez ,,igazolt".

– Körülbelül tizenkét óra alatt szoktunk elérni Csíkszeredába, amibe néhol belejátszanak az ottani útviszonyok is – jegyezte meg még itthon Fister József, aki 1990-ben kezdte a szakmát. – Ezen időt ki alvásra, ki olvasásra, ki pedig zenehallgatásra használja.

Korrektül kezelni

Az elmúlt öt évben sok játékossal dolgozott együtt a korábbi labdarúgó, gyakorlatilag az akkori keretből már csak Láda Péter, Urbán Péter, Budai Roland, Gyenes Dávid és Popovics Patrik tagja a jelenlegi Jegesmedvéknek. A masszőröket egyfajta hangulatfelelősnek is tartják a csapatoknál – állapítottuk meg, amire Fister József ezt válaszolta.

– Valóban, néha szükség van arra, hogy egy kis humort csempésszünk bele a munkába, ilyenkor mennek a baráti csipkelődések, amiben partnerek ők is, én is, és ezek hatásosak tudnak lenni. Ezen kívül egyfajta híd szerepet is betöltünk a vezetőség, valamint a játékosok között, amit mind a két irányba korrektül kell kezelni.

Keresik a kéztövet

Az NB I-es Budapesti Honvédot is megjárt egykori futballista elárulta, kellett némi idő ahhoz, hogy megszokja a jégkorong speciális légkörét.

– Teljesen más, mint a futball – szögezte le Fister József. – Még az elején történt, hogy egyik játékosunk a jégen feküdt, szabálytalanság után, én pedig, miként az a labdarúgásban szokás, készen álltam arra, hogy bemenjek ápolni. Aztán szóltak, hogy nem kell, lekorcsolyázik, segítenek a többiek, s a kispadnál nézi meg az orvos, ha szükséges. Ide kapcsolódik még, hogy a sérülések is különbözőek, több a nyakra, fejre mért ütés, illetve a kéztövet is előszeretettel keresik az ellenfelek.

Négy-öt pont

A Macik masszőre itthoni meccses napjáról elmondta, mindig megérkezik két órával a kezdés előtt a csarnokba, ahol a hokisok nagy része bemelegítő masszázst kér, ami emberenként 8-10 percet veszi igénybe. Intézi a frissítést, szünetekben lekezeli az apróbb horzsolásokat, míg a mérkőzések végén megintcsak a gyúrás következik. A szakmába azonba sohasem szól bele.

– Amikor az iskolát végeztem, azt tanították, hogy se orvosok, se edzők nem vagyunk – hangoztatta Fister József. – Az én hitvallásom az, hogy a gyúró sose fojjon bele szakmai kérdésekbe, én se szerettem, amikor aktív labdarúgóként ilyennel találkoztam. Megvan a magam dolga, azt kell a legjobb tudásom szerint ellátni.

Kérésünkre azért egy tippelésre vállalkozott a stáb tagja, aki szerint négy vagy öt pontot szereznek a mostani romániai kiruccanáson.

ÉM-MI


A tények

Mol Liga, 11. játéknap (péntek, 19.00)

HSC Csíkszereda – Miskolci Jegesmedvék JSE

Mol Liga, 12. játéknap (vasárnap, 17.30)

Steaua Rangers – Miskolci Jesmedvék JSE

A Mol Liga állása:

1. HSC Csíkszereda 10 7 2 1 - 57-19 26

2. Dab.Docler 12 7 1 1 3 51-28 24

3. Brassó 11 6 - 1 4 47-37 19

4. Miskolci Jegesmedvék 10 5 - 1 4 39-25 16

5. Sapa Fehérvár AV19 12 4 2 - 6 44-53 16

6. Ferencváros 11 5 - - 6 32-40 15

7. Steaua Rangers 11 3 - 1 7 33-63 10

8. Újpest 11 2 - - 9 27-65 6


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!