Közlemény – Jobbik: Még el sem kezdődött, véget is ért a telepfelszámolás

Akt.:
Miskolc – A Fidesz az elmúlt egy évben arra építette a telepfelszámolást, hogy a falvakból korábban Miskolcra költöző renitenseket 2 millió forinttal fogják a város elhagyására ösztönözni. A tavaly májusban elfogadott lakásbérleti rendelet ugyanis csak akkor biztosítja ezt az összeget az alacsony komfortfokozatú önkormányzati lakások bérlőinek, ha abból vidéken vásárolnak ingatlant.

A Fidesz telepfelszámolása a gyakorlatban már megbukott, hiszen egy év alatt mindössze egy család élt a lehetőséggel, és kötözött el Miskolcról. Most azonban jogilag is véget ért a gettóhakni: a Kúria megsemmisítette a vonatkozó kikötést, vagyis az önkormányzat nem szabhatja a 2 millió forint feltételéül Miskolc elhagyását. Azok tehát, akik a telepeken már lelakták az önkormányzat lakásait a jövőben ebből a pénzből akár az Avason is vehetnek lakást. Törvényesen. Ami pedig ezután jön, ismerjük.

A Fidesz eddig folyamatosan azzal támadta a Jobbikot, hogy a mi megoldásaink törvénytelenek. Most kiderült, a Fideszé az. Itt az ideje belátnia Miskolc vezetésének: a jelenlegi jogi keretek között az egyetlen járható és törvényes út a Jobbik ingyenes telepfelszámolása. Olyan szigorú és következetes hatósági környezet kialakítása Miskolc gettóiban, melynek eredményeként a rendbontók vagy beállnak a sorba, vagy maguk akarják majd elhagyni a várost. És ehhez – ellentéten a Fidesz módszerével – nem kell se kétmillió forint, se törvénysértő önkormányzati rendelet. Csak akarat.

– Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője –


Közlemény – Fidesz-KDNP: Nyomortelep-felszámolás – A kutya megint ugat, a karaván még mindig halad

Miskolc – A Jobbik annak idején a parlamentben és a városi közgyűlésben egyaránt akadályozta a nyomortelep-felszámolási programot és a fészekrakó ügy megszüntetésének a gyorsítását is. A Jobbik képviselőinek emiatt hónapok óta tartó, folyamatos magyarázkodási kényszerük, alig-alig palástolt lelkiismeretfurdalásuk van. tovább »