Rablás

2024.04.06. 19:00

„Kábítószeresek vagyunk, megölünk!” - Baltával törtek rá hárman az idős emberre Szikszón

A Miskolci Járásbíróság elrendelte a letartóztatását annak a három férfinak, akikkel szemben rablás miatt indult büntetőeljárás.

Boon.hu

Baltával törtek rá hárman az idős emberre.

Forrás: Shutterstock

Fotó: zef art

A nyomozás adatai szerint a három gyanúsított – akik közül az egyikük fiatalkorú – április 3. napján 23 óra után az idős sértett szikszói házához ment abból a célból, hogy tőle pénzt szerezzenek. A magukkal vitt baltával befeszítették az ajtót, mely kettétört, és amikor a zajra a sértett a bejárathoz ment, az ajtó egyik fele el is találta.

Ollóval megvágták

Az egyik gyanúsított, hogy a sértett ne tudjon segítségért menni, elé állt, majd nagy erővel a közeli lócára lökte. Ezután a házban értékek után kutattak, közben megfenyegették a sértettet, hogy adja át az értékeit, különben az emberöléstől sem riadnak vissza, mert kábítószeresek. A sértett mégis megkísérelte tőlük visszaszerezni az értékeit, mire az egyik gyanúsított egy ollóval megvágta a sértett karját.

Felfegyverkezve, csoportosan

A házból készpénzt és mobiltelefont vittek el, mintegy 705 000 forint értékben. A sértettnek a cselekmény során 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A gyanúsítottak cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas felfegyverkezve, csoportosan, a bűncselekmény elhárítására koránál, vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének a megállapítására.

Munkahelyük, jövedelmük nincs

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottakkal szemben kiszabható büntetés súlyosságára figyelemmel, mely öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, szökésüktől, elrejtőzésüktől megalapozottan lehet tartani. Emellett fennáll annak a veszélye is, hogy az idős sértett megfélemlítésével az eljárás sikerét veszélyeztetnék.

Munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkeznek, megélhetésüket feltehetően bűncselekmény elkövetéséből biztosítják, ezért a bűnismétlés veszélye is reális.

Letartóztatásról döntöttek

Mindezek alapján – figyelemmel továbbá a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára is – a bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatásukat, melyet a fiatalkorú gyanúsított esetében javítóintézetben kell végrehajtani.

A végzés nem végleges - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában