Lebukott

2023.11.21. 14:10

Lopott, betört, kocsit nyúlt le egy külföldi nő – Borsodban kezdte bűncselekménysorozatát

Borsod-Abaúj-Zemplén – Letartóztatta a bíróság azt a külföldi állampolgárságú nőt, aki több bűncselekményt követett el Magyarországon.

Boon.hu

Döntött a bíróság

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint szintén külföldi állampolgárságú férfi társával 2021 decembere és 2022 májusa között több vagyon elleni bűncselekményt követett el hazánkban. 

A gyanúsított és társa 2021. december végén behatoltak egy borsodi településen lévő élelmiszerüzlet vásárlók által nem látogatható részébe, majd az ott elhelyezett páncélszekrényből több, mint 4 millió forintot tulajdonítottak el.  

A páros egy további alkalommal drogériából illatszert lopott, máskor magánlakásból vagy nyitott állapotban hagyott gépjárműből tulajdonított el értékeket, végül 2022 májusában egy gépjárművet vettek magukhoz, mellyel az országhatárig közlekedtek - tudta meg a Boon.hu.

Tartanak tőle, nem hagyja abba 

A letartóztatott nő cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet több rendbeli lopás bűntettének, csalás bűntettének és jármű önkényes elvétele bűntettének megállapítására. 

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható súlyos szabadságvesztés mértékére és a terhelt személyi körülményeire figyelemmel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a tárgyi bizonyítékok elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítást megnehezítené, illetve esetében a bűnismétlés lehetősége is reális.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában