BOON Sziréna

2016.06.28. 14:55

"Nem láttam semmit" – mondja a két embert halálra gázoló kamionos

Tiszaújváros - Bíróság előtt a két ember halálát okozó lengyel kamionsofőr.

Tiszaújváros - Bíróság előtt a két ember halálát okozó lengyel kamionsofőr.

Mint beszámoltunk róla, egy nagymamát és babakocsiban ülő 17 hónapos unokáját gázolta halálra kamionjával egy lengyel sofőr tavaly ősszel Tiszaújvárosban. Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt hétfőn kezdődött el az ügy tárgyalása a Tiszaújvárosi Járásbíróságon.

A helyszínen meghaltak

A vádirat szerint a lengyel kamionos a Tesco parkolója felől az Örösi útra kanyarodása közben nem biztosított áthaladási elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a három átkelőnek. A kamion jobb első részével a baba­kocsiban lévő gyermeket és nagymamáját elsodorta. Mindketten a helyszínen meghaltak.

A tárgyaláson az életben maradt anya tanúkénti meghallgatásán elmondta: bevásárolni indultak az áruházba, a zebrán áthaladásukat semmi nem akadályozta. Már a zebra felén áthaladtak, amikor a kamion kanyarodott, és odaért, ő – mivel egy méterrel mamája és kislánya előtt haladt – még át tudott ugrani az előtte mintegy egy méterre lévő járdára, hátrafordulva látta meg, mi történt.

Holttérben a gyalogosok?

A 49 éves lengyel kamionos, egyéni vállalkozó mindenek­előtt sajnálatát, együttérzését fejezte ki a családnak, és elismerte felelősségét. Ugyanakkor arra nem tudott magyarázatot adni, miképp történhetett a baleset. Mint mondta, valószínűleg a 22 tonna műtrágyát szállító járműszerelvény holtterében voltak a gyalogosok, nem vette őket észre, egy kiabálásra állt meg. Mint mondta, számtalanszor lepergett előtte az eset, de továbbra sem emlékszik arra, hogy gyalogost a baleset előtt látott volna.

Dr. Adámy Tibor bíró további szakértők meghallgatását rendelte el, a tárgyalás ősszel folytatódik a Tiszaújvárosi Járásbíróságon.

ÉM-SZB


Miskolc - A két ember halálát okozó, Tiszaújvárosban történt, közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult büntetőeljárás gyanúsítottjának – a gázoló kamion lengyel sofőrjének – előzetes letartóztatását a Miskolci Járásbíróság október hó 14-én meghosszabbította. A határozattal szemben a gyanúsított és meghatalmazott védője fellebbezést jelentettek be. tovább »

Miskolc, Tiszaújváros - A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája szerdán előzetes letartóztatását rendelte el M.B.S. lengyel állampolgárságú gyanúsítottnak, aki az ügyészi indítvány szerint 2015. szeptember hó 14. napján 9 óra 45 perckor Tiszaújváros, Őrösi út és a Tesco áruház felé vezető szervízút kereszteződésében haladt az általa vezetett, és saját tulajdonában álló pótkocsis nyerges vontatóval. tovább »

Miskolc, Tiszaújváros - A rendőrség bűnügyi őrizetbe vette azt a lengyel kamionsofőrt, aki egy tiszaújvárosi gyalogátkelőhelyen elütött egy nőt és annak unokáját. tovább »

Tiszaújváros – A tiszaújvárosi a Tesco melletti zebrán gázolt el egy családot – nagymamát, anyukát és egy 17 hónapos kislányt – egy lengyel kamion. A nagymama és a 17 hónapos kislány a helyszínen meghalt. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!