Tragédia Tiszaújvárosban – Akár öt évet is kaphat a lengyel kamionos

Akt.:
Ketten haltak meg a zebrán Tiszaújvárosban
Ketten haltak meg a zebrán Tiszaújvárosban - © Fotó: police.hu
Miskolc, Tiszaújváros – A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája szerdán előzetes letartóztatását rendelte el M.B.S. lengyel állampolgárságú gyanúsítottnak, aki az ügyészi indítvány szerint 2015. szeptember hó 14. napján 9 óra 45 perckor Tiszaújváros, Őrösi út és a Tesco áruház felé vezető szervízút kereszteződésében haladt az általa vezetett, és saját tulajdonában álló pótkocsis nyerges vontatóval.

A járműszerelvénnyel való jobbra kanyarodás során nem biztosított áthaladási elsőbbséget a kijelölt gyalogos átkelőhelyen haladó, mintegy 3,90 métert behaladó gyalogosoknak és elütötte őket. Az ütközés során az egyik gyalogos, és az általa babakocsiban tolt 17 hónapos gyermek a földre került, rajtuk a járműszerelvény jobb első kereke áthaladt. A baleset következtében e két személy olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életüket vesztették. A harmadik gyalogos az ütközést elkerülte, mert annak pillanatában hátralépett.

Amennyiben a gyanúsított bűncselekménye bizonyításra kerül, úgy alkalmas halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétségének megállapítására, melyet a törvény 5 évi szabadságvesztéssel rendel büntetni. Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított Magyarországon sem állandó, sem ideiglenes lakóhellyel nem rendelkezik, életvitelszerűen nem Magyarországon él, mindemellett a bűncselekmény tárgyi súlyára figyelemmel – hiszen 5 évi szabadságvesztéssel büntetendő – fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított az országot elhagyva nem térne vissza hazánkba az eljárás lefolytatása céljából, azaz nagyban valószínűsíthető, hogy a magyar nyomozóhatóságok elől elszökne, elrejtőzne. Mindezek miatt történt meg előzetes letartóztatása.

ÉM-SZBHalálos gázolás Tiszaújvárosban – Őrizetben a lengyel kamionsofőr

Miskolc, Tiszaújváros – A rendőrség bűnügyi őrizetbe vette azt a lengyel kamionsofőrt, aki egy tiszaújvárosi gyalogátkelőhelyen elütött egy nőt és annak unokáját. tovább »

Nagymama és unoka lelte halálát a tiszaújvárosi balesetben

Tiszaújváros – A tiszaújvárosi a Tesco melletti zebrán gázolt el egy családot – nagymamát, anyukát és egy 17 hónapos kislányt – egy lengyel kamion. A nagymama és a 17 hónapos kislány a helyszínen meghalt. tovább »