Friss hírek

2009.04.17. 15:34

Merényletet kíséreltek meg az afgán menekültügyi miniszter ellen

<p>Afganisztánban két öngyilkos merénylő támadta meg pénteken az ország menekültügyi miniszterét. Az akcióbabn három civil meghalt, de a tárcavezető nem sérült meg. A hatóságok szerint az öngyilkos merénylőket még idejében felismerték. Egyiküket azonnal lelőtték, az ő bombája nem robbant fel. A társa testére erősített robbanószerkezet azonban felrobbant a férfi menekülése közben kitört tűzharcban.</p>

A támadás az ország déli részén található Nimroz tartomány fővárosában, Zaranj városában történt. A tartomány vezetője szerint a két öngyilkos merénylő egyikét abban az utcában lőtték le, ahol a menekültügyi miniszter lakik. Társának még sikerült elmenekülnie, de a testére erősített bomba felrobbant a menekülés közben kapott fegyverlövésektől.

"Az öngyilkos merénylők fegyverrel és kézigránátokkal támadtak a menekültügyi tárca vezetőjére." - mondta Nimroz tartomány kormányzója. Az akcióért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget. De a hatóságok szerint a legvalószínűbb, hogy a támadást a tálibok szervezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!