rendezvény

2020.07.20. 13:00

Ízek, illatok igazi orgiája

Óriási érdeklődés övezte az első Gasztro­Placc Extrát, múlt pénteken ismét várták az ízek szerelmeseit.

Hangulatos fények, kellemes zene, fantasztikus illatok és jóízű beszélgetések töltötték meg a Diósgyőri vár melletti vásárteret már az első GasztroPlacc Extra rendezvényen.

Népszerű az új helyszín

Az új helyszínre is sokan kilátogattak a gasztronómia szerelmesei közül, hogy élvezzék a környék élvonalbeli éttermeinek street food alkotásait és a helyi borászok kiváló nedűit. Múlt pénteken folytatódott az ízutazás, Miskolc legjobb ízei ismét a vásártéren várták azokat, akik kulináris örömökre és könnyed kikapcsolódásra vágytak, igazi magyar történelmi környezetben.

A trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából ezúttal is kóstolhattunk határon túli finomságokat. Pénteken a Tókert Étterem például konfitált oldalast készített ciabattával és kovászolt zöldségekkel, valamint székely cérnakolbászt sült hagymával.

Az Impresszó Club-Étterem Impizz! burgert kínált original (csirke) és ­beefy (marha) ízesítéssel, emellett avokádós-barackos salátát, perecet és csokis-málnás poharat is hoztak.

Ételek és italok

A Vendéglő a Pisztrángoshoz pedig fish & chipsszel és füstölt pisztrángos szendviccsel csalogatta a vendégeket.

A finom falatokat leöblíthettük az egri borvidék nedűivel az Orsolya Pince kínálatából vagy megkóstolhattuk a bükki borvidék legjobb borait a Gallay Kézműves Pince, a Bűdi Borház és Szőlőbirtok valamint a K. T. Kézműves Pince palackjaiból. Zárásként akár a Kisgergely Cukrászda fagy­laltjait is megízlelhették az ízek szerelmesei.

Az autóval érkezőket ingyenes parkolóhelyek várták a Diósgyőri vár és a Lovagi tornák tere mellett. A tömegközlekedéssel utazókat pedig GasztroPlacc-villamos és garantált csatlakozás segítette a zárás utáni hazautazásban. A Diósgyőri vár meghosszabbított nyitvatartással, 18 és 21 óra között várta a látogatókat, akik, ha az időjárás engedte volna, megnézhették volna a csodás bükki naplementét a vár teraszáról.

A rendezvény család- és kutyabarát. A gyerekeket játszósarokkal, a kisbabával érkezőket baba-mama szobával, a négylábú kedvenceket pedig frissítővel várták.

(A borítóképen: Még a nem igazán kedvező időjárás sem tudta elriasztani az ételek és italok kedvelőit a Lovagi tornák tere előtti vásártérről pénteken este)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!