Tokaj hírei

2019.03.28. 18:16

Esély, otthon: a fiatalok helyben tartásáért Tokajban

Tokaj - Az ünnepélyes szalagvágást követően a negyedik pár is elfoglalhatta új otthonát.

Tokaj - Az ünnepélyes szalagvágást követően a negyedik pár is elfoglalhatta új otthonát.

Újabb fiatal pár költözhetett be Tokajba olyan önkormányzati bérlakásba, amelyet egy sikeres pályázatnak köszönhetően két évig térítésmentesen lakhatnak. Az Esély Otthon – Tokaj, nálunk jó elnevezésű projektben a város kétszázmillió forint támogatást nyert a fiatalok helyben tartására.

Esély a várostól

Hárman már beköltöztek, az ünnepélyes szalagvágást követően pedig a negyedik pár is elfoglalhatta végre új otthonát. Négy önkormányzati lakást újított fel az önkormányzat, így nyolcan kaptak esélyt a várostól arra, hogy önálló életet kezdjenek. A cél, hogy ne vándoroljanak el a városból, hanem minél többen itt találják meg boldogulásukat.

– A térségre jellemző, hogy a fiatalok elhagyják és máshol próbálnak szerencsét. Tokajnak ezzel a kezdeményezésével talán csökkenthető ez a folyamat, akiket itt tudnak tartani, később már családot alapítva is a várost fogják gyarapítani – mondta el Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője az ünnepélyes átadási ceremónián.

Posta György, a település polgármestere hozzátette, a meglévő lakások kialakításakor figyeltek arra is, hogy a felújítást a helyi városüzemeltető társaság szakemberei végezzék, a bútorokat pedig szintén helyben működő vállalkozástól szerezzék be. A polgármester elmondta: 31 fiatalt érint összesen a 2021 márciusáig tartó projekt, a lakások mellett foglalkoztatással, képzési támogatással is segítik őket.

ÉM-EJ


[related-post post_id="4161059"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!