Friss hírek

2009.10.18. 10:33

Iráni parancsnokokat ölt meg a merénylõ

<p>Az iráni elit katonai alakulat, a Forradalmi Gárda több parancsnoka is meghalt vasárnap egy öngyilkos merényletben az ország dél-keleti részén. Az IRNA iráni állami hírügynökség közlése szerint a támadásban 20-an vesztették életüket és több tucat ember megsérült.</p>

A Forradalmi Gárda parancsnokai törzsi vezetõkkel tárgyaltak Szisztán-Beludzsisztán tartományban, amikor a merényletet végrehajtották. Az IRNA úgy tudja, hogy az áldozatok közt van a gárda szárazföldi erõinek parancsnokhelyettese és tartományi parancsnoka is. A merényletért eddig senki nem vállalta a felelõsséget, de Teherán korábban a többségi siíták uralma ellen lázadó szunniták Dzsundallah elnevezésû csoportját vádolta terrorcselekményekkel a tartományban.

Ali Laridzsáni, a teheráni törvényhozás elnöke az iráni parlamentben elmondott beszédében megerõsítette a parancsnokok halálát. Az utóbbi években ez volt a legjelentõsebb merénylet az Iránban jelentõs hatalommal bíró Forradalmi Gárda ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!