Tiszaújváros hírei

2017.04.21. 18:49

KRESZ-teszt, füstsátor és habparty a biztonság napján Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi bel­városban mutatkoznak be a nagyközönségnek a biztonságunkért felelő­­s szervezetek.

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi bel­városban mutatkoznak be a nagyközönségnek a biztonságunkért felelő­­s szervezetek.

Szombaton délután 1 órai kezdettel rendezik meg a tiszaújvárosi belvárosban az immár hagyományos biztonság napja rendezvénysorozatát.

Nyitányként a Szent István út, a Lévay út, a Bethlen Gábor út és a Városház tér érintésével vonulnak fel a részt vevő szervezetek a Derkovits Fúvós­zenekar és a Majorette Csoport vezetésével. A rendezvényt a Városház téren Bráz György polgármester nyitja meg ünnepélyes keretek között.

„Öltözz be és szelfizz!”

A biztonság napja programjait a Városház téren rendőr­kutyás bemutató vezeti be délután fél 2-től, majd 3 órától karatebemutató következik. Közben a Tisza ABC parkolójában bárki kipróbálhatja a füstsátort és a habpartyt.

Délután fél 4-kor kezdődik a Városház téren a nagy KRESZ-teszt és az ügyességi kerékpáros verseny. A délután csúcspontjaként a Bethlen Gábor úton a tiszaújvárosi védelmi szervezetek közös mentési bemutatót tartanak.

Mindeközben a Dísz-tó melletti füves területen 5 fős csapatok lézerharcot folytathatnak, és „Öltözz be és szelfizz!” címmel bárki felpróbálhatja és fényképezkedhet a részt vevő védelmi szervezetek egyenruháiban, speciális öltözeteiben.

A Városház téri standokon az Országos Mentőszolgálat Tiszaújvárosi Mentőállomása mentőautókat állít ki és bemutatót tart elsősegélynyújtásból, újraélesztésből, sebek ellátásából. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai technikai bemutatót, bűnmegelőzési tanácsadást tartanak. A Magyar Vöröskereszt sátránál pedig szakmai kiadványokat mutatnak be.

Első a biztonság

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi kirendeltsége és a Tiszaújvárosi Hivatásos tűzoltóság munkatársaival a Tisza ABC parkolójában találkozhatnak az érdeklődők. Ezenkívül megismerkedhet a közönség a biztonságtechnikai cégek munkájával is.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!