Tiszaújváros hírei

2011.04.04. 12:16

Hejőszalonta: A polgármester szerint célt ért a Jobbik hisztériakeltése

<p>Hejőszalonta - Célt ért a Jobbik hisztériakeltése Hejőszalontán - mondta a település polgármestere hétfőn.</p>

Anderkó József szerint a falu lakói között vannak, akik "egymásnak estek". Sok gyereket óvodába sem visznek szülei, mivel látták, hogy az óvónő és férje is a fáklyás menettel vonult. A polgármester arról is beszámolt, hogy még ezen a napon feljelentést tesznek a rendezvény szervezői ellen, mert az önkormányzattól lopták az áramot.


 

Anderkó József szerint elérte célját a Jobbik, hiszen sikerült felzúdulást, hisztériát kelteni a településen, a történtek miatt ugyanis több falubeli összevitatkozott. Mint mondta, az elméletileg békésnek hirdetett tüntetést végig bekiabálások kísérték, a két tábor összeszólalkozott. A polgármester beszámolt arról is, hogy sok szülő most nem viszi óvodába a gyermekét, mivel elmondásuk szerint az óvónő és férje részt vett a fáklyás felvonuláson. Információi szerint 57 gyerekből csak 15-öt adtak be hétfőn. A szülők a történtek miatt az óvónő munkáltatójához fordultak.

Anderkó József elmondta azt is, hogy a helyi jobbikos aktivisták pedig azzal fenyegetőztek vasárnap, hogy visszahívják az őrsereg tagjait a településre. Hozzáfűzte: Hejőszalontán még tart a fokozott ellenőrzés, egy rendőrautó két járőrrel 24 órában járja az utcákat.

A polgármester beszámolt arról is, hogy még ezen a napon feljelentést tesz a rendőrségen  a szombati demonstráció szervezői ellen illegális áramvételezés miatt. Mint mondta, az önkormányzat nem adott engedélyt rá, mégis a sportpálya területéről lopták az áramot. Tájékoztatása szerint úgy volt, hogy a helyi kocsmából kapják a szervezők a szükséges áramot, ám a hosszabbító rövidnek bizonyult.

- Független Hírügynökség -


Fáklyás demonstráció Hejőszalontán - Élőben tudósítottunk a helyszínről!

boon | 2011.04.02 22:52
Hejőszalonta - Fáklyás felvonulást tartottak jobbikos országgyűlési képviselők részvételével szombaton 18 órától "Demonstráció a cigányterror ellen címmel" Hejőszalontán. Tudósítónk élőben jelentkezett a borsodi településről!

Hejőszalonta: Nem volt rendbontás, a demonstrációk befejeződtek

fuggetlen | 2011.04.02 22:11
Hejőszalonta - Nem történt rendbontás Hejőszalontán, ahol fáklyás felvonulást rendeztek "Demonstráció a cigánybűnözés ellen" címmel szombat este. A Nemzeti Őrsereg és jobbikos képviselők részvételével zajló eseményen körülbelül 100-200 ember vett részt. Ellen demonstráció is volt, jogvédő szervezetek, az Amnesty International, a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság, zenés, táncos rendezvényt tartottak. Hejőszalonta este kilenc óra körül kiürült, a demonstrálók elhagyták a települést.

Hejőszalonta: az áldozat házánál demonstrálnak

fuggetlen | 2011.04.02 20:06
Hejőszalonta - Jobbikosok, a Nemzeti Őrsereg tagjai - körülbelül százan - demonstrálnak csaknem két órája Hejőszalontán. A központi rendezvény a sportpályán volt, ahol beszédek hangzottak el, a résztvevők nem sokkal nyolc óra előtt érkeztek ahhoz a házhoz, ahol a közelmúltban emberölés történt.

Hejőszalonta polgármestere

fuggetlen | 2011.04.02 19:41
"Itt van egy pár szimpatizáns, aki örül neki. Akinek szerintem a kezdeményezése is volt, hogy hozzuk ide a Jobbik demonstrációját. Ez három vagy négy helyi lakos, akik jegyzetten a Jobbik tagjai, szimpatizánsai. És még van hozzá vagy 10 ember, tehát maximum a 850 főből vagy 15 ember szimpatizál velük, főleg akkor ha kicsit italosabbak, akkor még jobban."

Hejőszalonta "a háta közepére sem" kívánja a demonstrációt

fuggetlen | 2011.04.02 18:46
Hejőszalonta - A háta közepére sem kívánja Hejőszalonta a szombat esti demonstrációt. A polgármester szerint az ott élők legalább 95 százaléka nem ért egyet a tüntetéssel. Anderkó József szerint egyébként a településen rend és fegyelem van. Mind mondta, szimpatizánsokkal ő alig találkozott. A Független Hírügynökség tudósítója szerint körülbelül 200 tüntető, és ugyanennyi ellentüntető van a helyszínen, és megjelentek a Nemzeti Őrsereg tagjai is. A demonstráció már elkezdődött.

Hejőszalonta - A helyiek inkább elhagyták otthonaikat

fuggetlen | 2011.04.02 18:34
Hejőszalonta - Jogvédők tanácsára a hejőszalontaiak közül sokan inkább elhagyták otthonaikat szombat délután, nem sokkal a Jobbik által szervezett fáklyás felvonulás kezdete előtt. A helyiek és a jogvédő szervezetek aktivistái a település egy félreeső utcájában gyülekeznek, ahol zenés-táncos rendezvényt kezdődött.

Hemzsegnek a rendőrök Hejőszalontán

fuggetlen | 2011.04.02 17:41
Hejőszalonta - Hemzsegnek a rendőrök Hejőszalontán, ahol este 6 órakor fáklyás demonstráció kezdődik "Demonstráció a cigányterror ellen címmel". A településen ellentüntetőkre is számítani kell, ám az egyenruhásokon kívül egyelőre senkit sem látni, még a falubelieket sem. A településen fokozott ellenőrzést rendeltek el, a rendőrök minden a településre tartó autót megállítanak.

Fokozott ellenőrzés Hejőszalontán

fuggetlen | 2011.04.02 13:51
Hejőszalonta - Fokozott ellenőrzést tartanak a rendőrök Hejőszalontán, ahol este 6 órakor jobbikos képviselők részvételével fáklyás felvonulást tartanak "Demonstráció a cigányterror ellen címmel". A helyszínre szimpatizánsokra és ellentüntetőkre is számítani kell, sőt, az első résztvevők már meg is érkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!