szon-sportoldal

2013.02.18. 12:03

A sikerélmény sem másodlagos

Ibrány - A két futballistával megerősített ibrányiakra szombaton döntő mérkőzés vár.

Ibrány - A két futballistával megerősített ibrányiakra szombaton döntő mérkőzés vár.

Borította a papírformát az ibrányi futballcsapat, és a házigazda kiejtésével (a 2–2-es döntetlent követő tizenegyespárban kerekedett felül) bekerült a nyírbátori Arany Fácán Kupa döntőjébe, ahol a Kemecsével találkozik majd. Ugyan felkészülési tornáról van szó, de fegyverténynek nevezhető, hogy szombaton a kupa elhódításáért léphet pályára az NB III-as együttes.

– A csoportunkban az erőviszonyoknak megfelelően az élen végeztünk, a Nyírbátorral pedig ki ki mérkőzést vívhattunk, és nekünk kedvezett a szerencse – mondta Kovács János, az ibrányiak edzője. – A torna nagyon jól szolgálja a felkészülésünket, hiszen kiváló körülmények között vívhatjuk a mérkőzéseket, és persze az sem másodlagos, hogy sikerélményhez is jutunk. Voltak meccsek, amikor sérülések miatt akadtak hiányzóink, de így legalább mindenki kellő játéklehetőséghez jutott. Bízom benne, hogy a tornán tapasztaltak segítségével masszív csapatot sikerül kialakítanunk a tavaszi folytatásra.

Egy biztos: kapusgondjai aligha lesznek az ibrányi csapatnak. Tóth Norbert a bátoriak ellen bravúrosan védett, a tizenegyespárbaj során is remekelt, majd odaállt a labda mögé, és a döntőbe lőtte az ibrányiakat. Mellette továbbra is a keret tagja a Nyíregyháza Spartacus kölcsönjátékosa, Vasas Gergő, aki bár a több lehetőség reményében a távozás gondolatával foglalkozott, és már Tiszakanyáron edzett, ám végül maradt Ibrányban.

– Kapusposzton valóban nem állunk rosszul, mindkét jelölt bármikor bevethető – így Kovács János.Tóth Norbi a torna korábbi szakasza során is értékesített már tizenegyest, és cseppet sem lep meg, hogy biztoslábú ítéletvégrehajtó, hiszen a kapusok többsége rendelkezik ezzel a tulajdonsággal. Mint a csapaton belül több poszton, úgy a kapusoknál is versenyhelyzet alakult ki, ami szintén a hasznunkra válik. A felkészülési időszakban mindketten megkapták a bizonyítási lehetőséget, és így lesz ez a rajtig hátralévő időben is.

Az ibrányiak kerete amúgy két új játékossal gyarapodott. Kovács János edző vallja, hogy az eddig nagyecsedi Kovács Norbert és a balkányi Vasas Tamás megszerzésével olyan futballisták érkeztek, akik számításba jönnek a kezdőcsapat összeállításakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!