szon-sportoldal

2013.01.22. 11:24

Ilyenkor még belefér a vereség

Labdarúgás - Kisvárdán elszoktak a vereségektől – a bajnoki időszakban. Mert olyasmire tavaly télen és nyáron is volt példa, hogy a felkészülési időszakban be-becsúszott egy-egy fiaskó, de az NB III-as futballcsapatot irányító Révész Attila vallja: nem felkészülési tornákat és edzőmeccseket kell nyerni, hanem bajnokikat, és lehetőleg bajnokságot.

Labdarúgás - Kisvárdán elszoktak a vereségektől – a bajnoki időszakban. Mert olyasmire tavaly télen és nyáron is volt példa, hogy a felkészülési időszakban be-becsúszott egy-egy fiaskó, de az NB III-as futballcsapatot irányító Révész Attila vallja: nem felkészülési tornákat és edzőmeccseket kell nyerni, hanem bajnokikat, és lehetőleg bajnokságot.

Így aztán a Várda SE játékosai és vezetői azok után sem mentek a Tiszának, hogy a hétvégén, első előkészületi találkozójukon 3–0-ra veszítettek a másodosztályban szereplő Putnok otthonában. Különösen a körülmények ismeretében: a kisvárdai öltözőben egy vírusos betegség ütötte fel a fejét, minek következtében hét futballista nem is állt a rendelkezésre, és a szűkös keret miatt a borsodiaktól kellett egy védőt kölcsönkérni, hogy meglegyen a csapat. Azért nem volt szükség még egy játékos „átigazolására”, mert az ősz második felét térdsérülés miatt kihagyó Oláh Dávid nem egészen százszázalékos állapotban is vállalta a játékot. Révész Attila edző úgy számol, hogy a hét közepétől mindenki túl lesz a betegségen, és újra teljes értékű munkát végezhet a kerettel.

Elköszöntek a védőtől

A kerettel, amely, ha minimálisan is, de mozgásban van. Távozott az eddigi csapatkapitány, Mező Ádám, aki sok más magyar fiatalhoz hasonlóan Ausztriában vállalt munkát, és a futball terén is a „sógoroknál” próbál majd érvényesülni. Pótlására védőt még szeretnének igazolni a várdaiak, mint ahogy a tesztelt ukrán középpályással, Volodimir Korotjukkal már szóbeli egyezséget kötöttek, és a több poszton is használható futballista minden bizonnyal a Tisza-csoport éllovasánál folytatja pályafutását. Próbajátékra érkezik a korábban Bőcsön és Mezőkövesden is megfordult Nyírcsák Gábor valamint az elmúlt héten a Nyíregyháza Spartacus által is tesztelt támadó, Namaquita Roland. Eldőlt viszont, hogy az ősszel Nyírbátorban futballozó Orosz Máté nem igazol a bajnoki cím védőjéhez, egyben legfőbb várományosához.

Orosz Máté személyében remek embert és jó futballistát ismertem meg, ám mivel a Gyirmót által kiszemelt Tóth György végül nálunk maradt, a vezetőséggel együtt úgy döntöttünk, inkább olyan posztra keresünk labdarúgót, ahol jobban hiányt szenvedünk – elemezte a helyzetet Révész Attila. – A bal oldalon, ahol Orosz Máté szóba jöhet ugyanis megvagyunk, és ott nincs is szükségünk a változtatásra. Ugyanakkor bízom benne, az élet úgy alakul, hogy dolgozhatok még együtt a szimpatikus futballistával.

Meccsek erős riválisokkal

Az is eldőlt, hogy nem kell keresni Farkas Márton helyettesét sem. Az NB II-es Szeged 2011 által tesztelt játékos ugyanis nem maradt a Tisza-partiak kötelékében, így hát visszatért őszi (siker)csapatához. Hogy nem hiába, azt a hétvégén, a mezőkövesdi tornán bizonyíthatja – a Várda SE is tagja a hatcsapatos mezőnynek az NB II-es Mezőkövesddel, Kazincbarcikával és Haladás II-vel valamint a Kecskemét II-vel és a Bükkábránnyal egyetemben. A várdaiak a szombati csoportmérkőzések (kétszer harminc percesek lesznek) során a Kecskemét II-vel és a házigazdával találkoznak, a másnapi helyosztón az ellenfél kiléte a csoportban megszerzett helyezés függvénye, de az a mérkőzés már kétszer negyvenöt perces lesz.

– A felkészülési mérkőzéseinket jó előre lekötöttük, a programba a mezőkövesdi torna is remekül illeszkedik, főleg, hogy tavaly is hasznosnak bizonyultak az ott megvívott találkozók – mondta Révész Attila. – Az már NB III-as szinten sem megengedhető, hogy az utolsó pillanatban derül ki a meccsek időpontja és az, hogy ki lesz az ellenfél, ezért nem indultunk a nyírbátori tornán. Nagyobb haszna van a magasabb osztályú csapatok ellen vívott meccseknek, éppen ezért a már letudott Putnok elleni és a hétvégi meccsek után játszunk még többek között a DVSC-vel és a Kazincbarcikával is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!