szon-sportoldal

2010.09.02. 11:27

Most aztán visszavághatnak!

<p>Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: három olyan párosítás is lesz a hétvégén, amelyben a tavalyi sorozatban az egyik félnek egyáltalán nem termett babér a másik ellen.</p>

Három forduló után még nem a jelenlegi tabellát vennénk figyelembe az erőviszonyok taglalásakor, sokkal inkább a hétvégi párharcok tavalyi előzményeit. Már csak azért is, mert többnyire olyan párosítások szerepelnek a harmadosztály Tisza-csoportjának negyedik fordulójában, amelyekben az egyik félnek jócskán akad elszámolnivalója a másikkal.

Leginkább a Kótajra igaz mindez, hiszen a mezőny jelenlegi egyetlen százszázalékos legénysége a legutóbbi kiírásban összesen tizenegy gólt kapott szombati ellenfelétől, Létavértestől: hazai pályán 3–1, idegenben 8–0 lett a vége – cseppet sem nyolc, hogy most sikerül-e a visszavágás. Legutóbb egyoldalú képet festett a Berettyóújfalu–Kemecse párharc is, a későbbi bajnok gólt sem kapva, 1–0-ra és 3–0-ra verte kiesőhelyen végzett riválisát. Magyarán a két csapat között most két osztálynyi különbségnek kellene lennie, de az már a magyar foci bája, hogy szombaton egyazon osztályban adnak egymásnak randevút...

A szatmáriak hat pontja

Ide sorolandó még a Balkány–Nagyecsed párharc is, hiszen a szatmáriak tavaly két 1–0-ás győzelemmel zsebelték be a hat pontot megyebeli riválisukkal szemben. A Tuzsér is nyeretlen volt vasárnapi ellenfele, a Tiszakanyár ellen, a hazai 1–1 mellett a márciusi 0–5 fájdalmasan érintette a mostani vendéget, amiért szintén lehet bennük némi tüske. Az Ibrány–Nyírmada összecsapásnak is van múltja, de itt a felek igazságosan megosztoztak egymással a győzelmeken: Madán 3–0-ra, Ibrányban 2–1-re nyert a hazai fél.

Ugyan tavaly még más-más osztályban szerepeltek, de a Cigánd–ÚSE-Nagykálló meccsnek is van előélete, hiszen augusztus 8-án a Magyar Kupában már összefutottak a felek. Akkor Nagykállóban 2–1-re a cigándiak nyertek. Régen találkoztak egymással a tiszalökiek és a baktalórántháziak, viszont egy korábbi megye egyes meccsükön elhangzott mondat azóta is szállóige futballberkekben: „Jó az idő, jó a pálya, jó ez a Bakta!” Állítólag tényleg jó lesz az idő a hétvégén...
A forduló nyolcadik meccse Hajdú-Bihar megyei belügy, lévén a Püspökladány és a Hajdúszoboszló szombaton egymással meccsel.

4. forduló (kezdés: 15.30): szakvezetői várakozások

Szombat

Tiszalök (16.)–Baktalórántháza (10.)
Péntek Miklós, a tiszalöki edzői stáb tagja: – A Baktalórántháza is beragadt a rajtnál, mint mi. Megpróbálunk javítani a helyzetünkön, innen a atizenhatodik helyről csak felfelé vezet az út, hazai közönségünk előtt nem engedhetjük meg magunknak, hogy pontokat hullajtsunk. Célunk a győzelem, remélem a csapat felnő a feladathoz.
Tóth János, baktalórántházi edző: – Napokkal a mérkőzés után is azt gondolom, hogy odaajándékoztunk három pontot a Tiszakanyárnak. A héten nagyon komoly edzésmunkát végeztünk, így optimista a hangulat a szombati bajnoki előtt, melyen továbbra sem számíthatunk az eltiltott Kozma Józsefre.

Létavértes (15.)–Kótaj (1.)
Csoma Dezső, kótaji edző: – Jó hangulatban várjuk a mérkőzést, hiszen ott vagyunk a tabella élén, ráadásul legutóbb szomszédvári rangadót nyertünk. Ugyanakkor dolgozunk tovább, mert minél tovább az élen akarunk maradni. Tudjuk, hogy Létavértes nem rossz képességű csapat, és van mit törleszteni, mert a múlt szezonban nagyon nagy pofont kaptunk tőle.

Cigánd (4.)–ÚSE-Nagykálló (11.)
Fogarasi Zoltán, az ÚSE-Nagykálló edzője: – A kanyári fellépés után egy újabb rázós idegenbeli mérkőzés vár ránk egy nagyon jól felkészített és fegyelmezett csapat ellen. A múlt heti első győzelmünk okozta jó hangulat jelen volt az edzéseken is, de tudjuk, hogy jó hangulatból nem lehet jó eredményt elérni, ehhez nagyon sokat kell tenni a pályán is. Ellenfelünknek nagyobb veszítenivalója van, úgyhogy a nyugodt, biztonságos játék mellett, természetesen a ránk jellemző nyílt támadófocit felvállalva szeretném, ha hozzáállásunkat nem érné kritika a mérkőzés után.

Berettyóújfalu (11.)–Kemecse (7.)
Koskovits György, kemecsei edző: – Nem igazán szerencsés a sorsolásunk, hiszen az első négy bajnokiból hármat idegenben játszunk, ráadásul ilyenkor azokat a csapatokat is viszi a lendület, amelyek esetleg képességekben elmaradnak a mezőnytől. Ahhoz, hogy idegenbeli sorozatunknak a mimimális célját teljesítsük, feltétlenül győznünk kell Berettyóújfaluban.

Vasárnap

Balkány (14.)–Nagyecsed (9.)
Purguly Árpád, balkányi edző: – Idézem tisztelt kollégám, Feczkó Tamás múlt heti nyilatkozatát: győznünk kell!
Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – A múlt héthez képest semmi sem változott: győznünk kell!

Tiszakanyár (3.)–Tuzsér (5.)
Gerliczki Máté, tiszakanyári edző: – Amiben mindenképpen fejlődnünk kellett, az az idegenbeli eredményességünk. Eddig úgy tűnik, hogy ezen a téren látványos a javulás. Ami viszont az erősségünknek számított, az a hazai kiegyensúlyozott és megbízható teljesítményünk. Ezért is érintett minket érzékenyen az Újfehértó elleni pontvesztés, amit a szervezett Tuzsér ellen mindenképpen szeretnénk elkerülni.
Révész Csaba, tuzséri edző: – Jó mérkőzésre számítok, mivel ismerjük a Kanyár nagyratörő terveit, és úgy gondolom, hazai pályán a támadójátékot helyezik előtérbe, de mi sem vagyunk egy bekkelős csapat. Remélem, sokan elkísérnek bennünket a rangadóra, hiszen nagy szükségünk lesz a szurkolóink támogatására.

Ibrány (12.)–Nyírmada (13.)
Kató István, ibrányi edző: – Reszler Zsolt, Szabó Mihály és Korsoveczki Ádám különböző okok miatt az egész heti munkát kihagyta, Kovács Mihály a hétvégén nem áll rendelkezésre, ennek ellenére a Nyírmada ellen vasárnap csak a győzelem az elfogadható eredmény, bármilyen összetételben is lépjünk pályára.
Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – Úgy gondolom, ha ugyanolyan jó játékkal rukkolnánk elő, mint a Berettyóújfalu ellen, akkor képesnek tartom a csapatot arra, hogy pontot szerezzen Ibrányban.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik