szon-sportoldal

2010.09.06. 08:16

Marci a pokol tornácán táncolt

<p>Több, mint kétórás csatában nyerte meg első egyéni mérkőzését a nyíregyházi teniszező New York-ban, az amerikai nyílt teniszbajnokság junior fiú egyes versenyszámának első fordulójában.</p>

Jobban már nem is játszhatott volna az idegeinkkel Fucsovics Márton, mint tette azt vasárnap késő este az amerikai nyílt teniszbajnokság junior fiú egyesének első fordulójában játszott mérkőzésén. A második helyen kiemelt nyíregyházi teniszező a cseh Lukas Vrnak ellen találkozott, aki fittyet hányva az előzetes erőviszonyokra az első szettet 6:4-re megnyerte.

A wimbledoni bajnok brékelőnnyel kezdte a második játszmát, ám 2:0-nál megtorpant, a cseh kétszer is elnyerte az adogatását, és 2:4-nél már felsejlett a gyors búcsú lehetősége. Szerencsére Marci nem így gondolta, visszabrékelt, és 5:4-re már ő vezetett, végül 6:5-nél nyerte el újra ellenfele adogatását, és egyenlített (7:5). A harmadik játékrészt Fucsovics kezdte, és 4:3-ig mindenki hozta a maga adogatását. Ekkor Marci elvette az ellenfélét, és 5:3-nál a meccsért szervált, de megremegett a keze. Szerencsére a következő esélyt már nem szalasztotta el, és a Vrnak adogatójátéka közben két meccslabdához jutott, amit egyből értékesített, és így 4:6, 7:5, 6:4-re nyerte a 131 perces összecsapást.

A játékosok dolgát alaposan megnehezítette a kavargó szél, amit jelez, hogy Fucsovics a 13 ásza mellett 11 kettős hibát is vétett. A legjobb 32 között az NYVTC játékosa egy-egy, a selejtezőből felkerült amerikai és brazil játékos meccsének győztesével találkozik. Közben elkészült a páros sorsolása, az ebben a számban címvédő Fucsovics Mártont Zsiga Máté oldalán az első helyen emelték ki, és a nyitó körben, a nyolcaddöntőbe jutásért az amerikai Lipman, McDonald tandem lesz az ellenfelük.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!