szon-sportoldal

2010.08.30. 17:03

Szédületes ütközés Gyarmaton

<p>A Mátészalkai MTK román középpályása, Lucian Bilt húzta a rövidebbet a honfitársával, a Fehérgyarmatot erősítő Iuliu Peczerrel vívott légicsatában.</p>

A Szi-Zo Sport megyei első osztályban jegyzett MMTK futballistája orvosi segítségre szorult, mindazonáltal vész nincs – a labdarúgó vasárnap este, vagyis néhány órával a mérkőzés lefújását követően saját ágyában aludt. A légiós komolyabb következmények nélkül megúszta a balesetet, míg a szalkai együttes bravúrnak titulálható döntetlennel (2–2) zárta az aktuális túrát.

– Ilyen gyakran előfordul egy meccsen: levegőben ütköztek a játékosok, szándékosságot nem lehet feltételezni, ugyanakkor Bilt a történtek után rosszul lett – ecsetelte az eseményeket Plesu Ádám, a mátészalkai labdarúgó-szakosztály technikai vezetője, Plesu Ádám. – A játékvezető nyilvánvalóan a súlyosnak tűnő sérülést vette figyelembe, amikor a kiállította a gyarmati ellenfelet. Mivel Biltnek szétnyílt a felső ajka erősen vérzett, ráadásul szédült is, mentőt hívtam és fehérgyarmati kórházba szállították. Megállapították, hogy nincs belső sérülése, így este hazaengedték: reményeink szerint szerdán már edzésre jelentkezik, a szombati mérkőzésen pedig számíthatunk szereplésére.

Elhalasztott mérkőzés

Annál is inkább, mivel a rangadónak előlépett Nagyszekeres elleni összecsapásra melegítenek a felek. Nem ámítás nem csalás, az újoncok szalkai csatáját a házigazda a tabella tetején trónolva, míg a vendégek a második helyen táborozva várják!

– Maximálisan elégedettek vagyunk az eddig szerzett tíz ponttal, mivel a folytatásban sorozatban háromszor játszunk hazai pályán, bízunk a veretlenség megőrzésében, valamint a közönség visszacsábítása sem mellékes tényező – jegyezte meg a szalkai szakvezető.

Mint Plesu Ádám megpendítette, a Volán-Sényő ellen eredetileg szeptember 12-re kiírt idegenbeli találkozót elhalasztották. A sényőiek kérésére a mérkőzést tíz nappal később, hétközben tudják, emígyen alakult úgy a program, hogy az MMTK a Szekeres után a Nyírtelek, majd a Nyírkarász elleni meccsen sem kényszerül kimozdulni megszokott közegéből.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!