szon-sportoldal

2010.08.12. 11:36

A várva várt bajnoki rajt

<p>Labdarúgó NB III. Tisza-csoport, 1. forduló: három megyei rangadóval veszi kezdetét az idény, a hétvégi meccsek közül hatot rendeznek szombaton és csak kettőt vasárnap.</p>

A legutóbbihoz képest két csapattal „felturbózott” mezőnnyel, tehát tizenhat egyesület részvételével veszi kezdetét a hétvégén a Tisza-csoport küzdelemsorozata a harmadosztályban.

Az ÚSE-Nagykálló és a Hajdúszoboszló abszolút újonc, a Püspökladány a Mátrából nyergelt át a Tiszába, a Baktalórántháza az NB II-ből szállt alá, míg a Berettyóújfalu éppen a létszámelés hatására legutóbbi kieső helyezése ellenére is megkapaszkodott az NB III-ban. Megyénk tizenegy résztvevője közül a Tuzsér, a Nyírmada és a Balkány új edzővel kezdi a küzdelemket, Tiszalökön Mirgai Lászlóval bővült a szakmai stáb, a többi helyen az állandóságra szavaztak. Változás, hogy a legtöbb csapat immár szombaton rendezi hazai mérkőzéseit, ennek megfelelően a nyitófordulóban is csak két találkozó marad vasárnapra.

1. forduló (kezdés: 16.30): szakvezetői várakozások

Szombat

Tuzsér (a legutóbbi bajnokságban 10.)–Ibrány (11.)
Révész Csaba, tuzséri edző: – Nagyrészt kicserélődött a csapat, rutinos játékosok távoztak és többségében fiatalok érkeztek, így azok a futballisták, akik korábban epizódszerepet játszottak, most előtérbe kerülnek. Kíváncsian várom, hogy a megfiatalított csapattal mire leszünk képesek a bajnokságban. Mondanom sem kell, hogy a szombati nyitómeccsen, hazai pályán milyen eredménnyel lennék elégedett.
Kató István, ibrányi edző: – A jó bajnoki rajt minden csapatnak erőt adhat a folytatáshoz, természetesen nekünk is. Úgy gondolom, elsőre kaphattunk volna könnyebb feladatot, ennek megoldásában nem számíthatok Reszler Zsolt és Korsoveczki Ádám szolgálataira.

ÚSE-Nagykálló (újonc)–Balkány (8.)
Fogarasi Zoltán, az ÚSE-Nagykálló edzője: – A felkészülés alatt kétszer is találkoztunk mostani ellenfelünkkel, az akkori eredmények bármelyikével kiegyeznék most is, de tudom, hogy a bajnokság az teljesen más, ráadásul a nyitóforduló mindenkinek megsokszorozza az erejét. A rajtra sok meghatározónak vélt játékosom (Torda Csaba, Kiss Tamás, Asztalos Krisztián, Balogh Csaba) kidőlt a sorból, de azért bízom a csapatban, és remélem, hogy szépszámú közönség előtt mutathatjuk meg, hogy újoncként is életképesek vagyunk a magasabb osztályban és egy tavalyi erős középcsapat ellen is.
Purguly Árpád, balkányi edző: – Nagyon alakulóban van a csapatunk, még két-három hét kellene, hogy teljesen összeálljunk. Ennek ellenére már várjuk a bajnoki rajton, amelyen szeretnénk meglepetést okozni, annak tudatában is, hogy felkészülési meccsen csúnyán kikaptunk az Újfehértótól. A keretünk még mozgásban van, néhány játékosnak még függőben van a játékengedélye, így valószínűleg nem a legjobb csaptunkkal tudunk majd kiállni.

Baktalórántháza (kieső az NB II-ből)–Püspökladány (Mátra-csoport 10.)
Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Minden kezdet nehéz, szerintem ez is az lesz, de mindenféleképpen nyerni szeretnénk a lényegében két újonc csatájában. Szabó Róbert, Lévai Csaba és Molnár Levente sérülés miatt hiányzik.

Hajdúszoboszló (újonc)–Kemecse (1.)
Koskovits György, kemecsei edző: – Ideálisnak semmi esetre sem mondható a felkészülésünk, hiszen annyi sérültünk van, amire nálunk még nem volt példa. Jelenleg még a kezdő tizenegy összeállítása is komoly problémát jelent. Ennek ellenére, ismerve a csapatot, nem hiszem, hogy problémát kellene okozzon nekünk ez a meccs.

Létavértes (3.)–Tiszakanyár (2.)
Gerliczki Máté, tiszakanyári edző: – Tudjuk azt, hogy ellenfelünknél a legjobb játékosok egy lépcsőfokkal feljebb léptek, viszont így is egy nagyon képzett csapatra számíthatunk. Aminek a legjobban örülök, az az, hogy hetvenöt kilométeres távolságban is több az ismerős arc a lelátón, mint az ismeretlen. Éppen ezért így együtt szombaton is a három pontra törünk.

Cigánd (6.)–Tiszalök (13.)
Péntek Miklós, a tiszalöki edzői stáb tagja: – Véleményünk szerint a csoport egyik legjobb csapatához látogatunk, ezt bizonyította a tavaszi szereplésük is, ami alapján az első helyen végeztek. Az a keret tovább erősödött több jónevű játékossal, van egy nagyszerű csapatuk és egy nagyszerű edzőjük. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de azért nem feltartott kezekkel fogunk pályára lépni, mindent megteszünk a jó szereplésért. A felkészülésünket több sérülés gátolta, valószínűleg nem a legjobb összeállításban fogunk pályára lépni.

Vasárnap

Nyírmada (9.)–Kótaj (12.)
Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – Két megújult csapat találkozik egymással vasárnap. Az új bajnokságban mindenképpen hazai sikerrel szeretnénk bemutatkozni. Fejes János sérült, Ionut Moldovan játékengedélyének sorsa még kérdéses.
Csoma Dezső, kótaji edző: – Kicserélődött csapattal vágunk neki a bajnokságnak, a felkészülésünk jól sikerült, de nem minden ilyen egyszerű, mert gondjaink akadnak bőven. Kádár Lórántnak, Cosmin Luputnak és Delian Cucnak nem jött meg a játékengedélye, Birovecz János, Lipcsei Tamás és Torma Tamás térdműtét után lábadozik, Kató Gyulának a bokája dagadt be, Rácz Róbert pedig eltiltás miatt nem játszhat.

Nagyecsed (5.)–Berettyóújfalu (14.)
Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – Huszonegy fős keretünkből tizenketten helyi kötődésűek. Úgy gondolom, hogy ezzel az aránnyal ebben az osztályban magasan az élmezőnyhöz tartozunk. Mivel szeretnénk a tabellán is az élbolyban megkapaszkodni, ezért elengedhetetlenül fontos a jó rajt. Ha vannak futsalosok, ha nincsenek... Remélkük, hogy szurkolóink olyan nagy számban képviseltetik magukat, mint az utolsó edzőmérkőrzésünkön, illetve a kupameccsünkön.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!