Szikszó hírei

2017.12.17. 17:38

A munkája a hobbija

Halmaj - Milyen volt 2017? – kérdeztük­­­ Tóth Józsefet­­­, Halmaj polgár­mesterét.

Halmaj - Milyen volt 2017? – kérdeztük­­­ Tóth Józsefet­­­, Halmaj polgár­mesterét.

„Nagyon feszített munkatempóban dolgoztunk az idén. Sok mindent vállaltunk a közfoglalkoztatási programban is, illetve több pályázatot nyújtottunk be egyéb intézményi fejlesztésekre is” – kezdte értékelését Tóth József.

Épületfelújításokat, korszerűsítést, parkok szépítését is el­végeztük." Tóth József

– Nehezítette ebben az évben a működésünket a június 21-ei sajnálatos katasztrófaesemény, a jégkár. Ezzel a mai napig küzdünk – folytatta a település vezetője.

– Az épületek nagy részének helyreállítása megtörtént. Ugyanakkor döntés született a magántulajdonban keletkezett károk rendezéséről, de még nem hirdették ki a jogszabályt, ezért nagyon várják a károsultak a támogatást. Emellett igyekeztünk sokféleképpen segíteni az itt élő embereknek. Így ebben az évben is természetbeni tűzifa-támogatást biztosítunk a rászorultak részére: 377 köbméter tűzifát osztottunk ki időskorúak számára, de most, az év végén 5000 forint pénzbeli támogatást is nyújtunk.

Tóth József polgármester megjegyezte: év közben is számos természetbeni és pénzbeli juttatással segítettek. Munkalehetőséget biztosítottak azok számára, akik a munkaerőpiacon még nem tudtak elhelyezkedni.

Szobor, emlékmű…

– Nagyon sok épületfelújítást, korszerűsítést, közterületek rendezését, parkszépítést is elvégeztünk – sorolta a halmaji vezető. – Ugyanakkor a reformáció 500. évfordulójára Kálvin-szobrot avattunk, és felújítottuk a világháborús emlékművet is. Úgy érzem, hogy számos olyan eredményt tudtunk elérni támogatásokkal, saját kivitelezésben, amellyel a település arculatát formáltuk.

És hogy mire a legbüszkébb Tóth József?

– Minden beruházásunkra! Ám idén nyáron kiemelt rendezvényünk volt a II. Szikszói Járási Nap, amelynek házigazdái voltunk – jelentette ki. – Úgy hiszem, sikeres és eredményes volt. Aki megfordult nálunk, jó benyomásokkal távozhatott a településről.

A településvezető elmondta: folyamatosan építkeznek, az EU-s pályázatok elbírálás alatt állnak, a nyerteseket 2018-ban meg szeretnék valósítani.

– Nagy projektünk a fogorvosi rendelő felújítása, kerékpárút-hálózat létesítése, illetve külterületi út építése Halmaj és Aszaló között – árulta el. – A munkám a hobbim! Van még jó néhány megvalósításra váró terv, ezért nem szeretnék 2019-ben visszavonulni.

Figyelnek a sportra is

„Kisebb támogatásokat is elnyert Halmaj, amiből az óvoda épületét fogjuk kibővíteni. A közfoglalkoztatási programban pedig a főtéren egy fedett szabadtéri színpadot fogunk megépíteni, ennek a terve elkészült” – sorolta Tóth József, aki megemlítette: a sportolás feltételeit szeretnék javítani 2018-ban. „Az iskola mellett szeretnénk egy 20×40-es műfüves pályát tető alá hozni, és a sporttelepünket is igyekszünk majd modernizálni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!