Szikszó hírei

2012.03.02. 10:05

Tészta üzem és savanyító Szikszón

Szikszó - A Start munkaprogram keretében 169 millió forintot nyert foglalkoztatásra Szikszó Önkormányzata.

Szikszó - A Start munkaprogram keretében 169 millió forintot nyert foglalkoztatásra Szikszó Önkormányzata.A program- amelynek keretében tészta üzem és savanyító is létrejön a településen – március elsején indul. Füzesséri József, Szikszó polgármestere arról beszélt: felelős városvezetőként minden lehetőséget megragad ahhoz, hogy javítani tudja a foglalkoztatást a településen. Folyamatosan tárgyal az üzleti befektetőkkel az ipari terület hasznosítására, amely újabb és újabb munkahelyeket hoz a városba. Az önkormányzat figyelemmel kíséri a kormányzati pályázatokat is, így sikerült a Start munkaprogramon eredményt elérni.

Szikszó Önkormányzata egy komplex programmal pályázott és nyert a kiíráson. A 169 millió forint nemcsak a 163 foglalkoztatott bérét jelenti, hanem fejlesztést és beruházást is. Ennek keretében jön létre a tésztaüzem, a savanyító, a zöldség és gyümölcs termesztés. A munkaprogram során megtermelt árut az önkormányzati konyhán hasznosítják majd, de ezekre az árukra alapozva egy szociális bolt megnyitásával is támogatják a rászorulókat.

Füzesséri József arról is beszélt, hogy ebben a programban résztvevők a csökkentett minimál bérért, a 47 ezer forintért dolgozhatnak majd. Polgármesterként ugyan érthetetlen számára, hogy nyolc órás tisztes munkával miért nem lehet megkeresni a hivatalos  minimálbért, de a magas munkanélküliség miatt összességében ennek a programnak is nagyon örül a város. Már csak azért is, mert a foglalkoztatásnak közvetlen és közvetett hatása is van. Közvetlenül a munkabéren keresztül tudják enyhíteni a rászorulók nehéz helyzetét, közvetve pedig a megtermelt árukkal kívánják segíteni a szociális bolton keresztül a mindennapi megélhetést.

-MÉ-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!