Szerencs hírei

2019.04.03. 13:04

Kibővítik a szennyvízhálózatot Szerencsen

Szerencs - Szerencs már korábban kialakított egy agglomerációt e tárgykörben.

Szerencs - Szerencs már korábban kialakított egy agglomerációt e tárgykörben.

Új szennyvíz beruházás megvalósítására nyílt lehetőség Szerencsen, illetve a város környékén – egy kormánydöntésnek köszönhetően. Uniós támogatással szennyvíztisztító telep építésére és szennyvízelvezető rendszer kialakítására kerül sor Szerencsen és környékén 2019–2021 között. Szerencs már korábban kialakított egy agglomerációt e tárgykörben Bekecs, Legyesbénye, Mád, Mezőzombor és Rátka településekkel, az akkori szenny­vízelvezetés állapotának ellenőrzését és felülvizsgálatát a Borsodvíz Zrt. látta el. A cég megállapította, hogy a meglévő rendszer egyrészt túlterhelt, másrészt elavult, harmadrészt jócskán vannak kiépítetlen területek, például Legyesbénye kétharmad része idetartozik.

Új lehetőség

Nemrégiben Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, az érintett települések képviselői, a Borsodvíz Zrt. szakemberei tanácskoztak az új lehetőség kapcsán. A honatya arról adott tájékoztatást, hogy a legnagyobb haszonélvező Legyesbénye lesz, itt – is – kiépítik a hiányzó rendszert, ugyanakkor felújítják a települések elhasználódott hálózatait, új szennyvíztisztító telepet építenek Szerencs határában. Ez utóbbi alkalmas lesz a megnövekvő hálózat befogadására, a keletkező szennyvíziszapból pedig biogázt termelnek, a részletek kidolgozása most kezdődött el.

ÉM-SFL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!