Szerencs hírei

2018.01.10. 15:21

Új esetkocsi Szerencsen

Szerencs - A mentőállomás megújulása után a gépjármű­park is bővült.

Szerencs - A mentőállomás megújulása után a gépjármű­park is bővült.

Három, 24 órás szolgálatra alkalmas mentőegységet állítottak szolgálatba Szerencsen. Ennek előzményeként felújításokat kellett végrehajtani a szerencsi mentőállomáson, de ez a tavalyi évben megtörtént.

Most egy új esetkocsival bővült a szerencsi mentőállomás gépjárműállománya. Ez része annak a folyamatnak, amelynek keretében kormányzati támogatással az Országos Mentőszolgálat az ország valamennyi roham- és esetkocsiját lecseréli.

A mentőautó átadásán Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere elmondta, az új esetkocsi a betegek és a dolgozók biztonságát is megnöveli.

– Az emberi élettől nincs fontosabb, ebből csak egy van – mondta Koncz Ferenc. – Magam is tudom, mit jelent a gyors beavatkozás, az új mentőautó egészen magas színvonalú. Azt kívánom az itt dolgozó mentősöknek, minél kevesebbet vegyék igénybe, de ha már szükség van rá, akkor a feladatukat maximális szinten legyenek képesek ellátni.

Számos újdonsággal bővült

Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta, maga a gépkocsi automata-sebességváltós. A hordágytálca pneumatikus, kiváló a rugózása, nem rázza a betegeket szállítás közben, de a dolgozóknak is kényelmes, nem kell emelgetni a szállítottakat, ugyanakkor számos olyan újdonsággal bővült, ami a nagyvilágban vezető járművé teszi ezt a mentőautót.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!