Szerencs hírei

2017.12.15. 09:27

Eredményesen zárta az évet a Szerencsi Tankerületi Központ

Szerencs - A Szerencsi Tankerületi Központ 2017. december 12-én tartotta meg a 2017. évi évértékelő sajtótájékoztatóját, melynek jelmondata a szakmaiság, stabilitás és kiszámíthatóság volt.

Szerencs - A Szerencsi Tankerületi Központ 2017. december 12-én tartotta meg a 2017. évi évértékelő sajtótájékoztatóját, melynek jelmondata a szakmaiság, stabilitás és kiszámíthatóság volt.

A sajtótájékoztatón részt vett Németh Andrásné, a Baktakéki Körzeti Általános Iskola intézményvezetője, Vízkeletiné Juhász Judit, a Taktaharkányi Apáczai Csere János Általános Iskola intézményvezetője, Volczné Simka Marianna, a Bekecsi II. Rákóczi Ferenc Informatikai és Matematikai Általános Iskola intézményvezetője és Karsai Attila, az Encsi Váci Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium intézményvezetője.

Szabó Árpád a tankerületi központ igazgatója, a Szerencsi Tankerületi Központ általános bemutatása után értékelte a 2017. év eredményeit, illetve vázolta a jövő évet érintő terveket, feladatokat. A tankerületi központ stabil költségvetéssel gazdálkodik, a tartozásállomány nullára való redukálására, a takarékosságra és költséghatékonyságra különös gondot fordított és fordít. A központhoz tartozó intézmények nagy elégedettségére ellátmányrendszer került bevezetésre, mely a mindennapi feladatokra jelent megoldást az iskoláknak.

A kiemelt célok között gazdasági és szakmai fejlesztési célok is megjelentek, melyek megvalósulásáról a meghívott intézményvezetők hozzászólásaiban is tájékoztatást kaphattunk.

A tankerületi központ nagy hangsúlyt fektet a szoros kapcsolattartásra az intézményvezetőkkel, önkormányzatokkal, egyéb szervekkel, illetve törekszik a problémák azonnali megoldására.

A pályázati forrásokból az idei éven 3,3 milliárd forintot nyert el a tankerület intézményei részére, mely összeg folyamatosan nő a pályázati kiértesítések függvényében. Ezen pályázatok infrastrukturális és szakmai témájú projektek.

A pályázati források felhasználása mellett a tankerület önerőből is eszközölt felújításokat, karbantartásokat, beruházásokat 68 millió forint értékben 2017. év során.

A tankerületi központ a közösségépítés jegyében szervezi az intézményeinek pedagógusai és tanulói részére az alábbi programokat: pedagógusnap, Művészeti Fesztivál, szakmai konferenciák, Jótékonysági Gálaműsort és Bált, ahol a tankerület által alakított Művészeti Csoport produkciói is színesítik a rendezvényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!