Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.17. 10:35

Március 15 Ópályiban

Ópályi - Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc megünneplésére csütörtökön került sor. Eredetileg az ünnepi alkalmat az épülő új, két csoportos óvoda alapkőletételével és a régi felújított hivatal átadásával az építkezések helyszínén szerettük volna összekötni.

Ópályi - Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc megünneplésére csütörtökön került sor. Eredetileg az ünnepi alkalmat az épülő új, két csoportos óvoda alapkőletételével és a régi felújított hivatal átadásával az építkezések helyszínén szerettük volna összekötni. Az időjárás azonban közbeszólt, így a tornateremben zajlott az ünnepség.

A himnusz, a székely himnusz elhangzása után polgármesteri köszöntő, majd Dr Széll Ferenc alpolgármester asszony részéről ünnepi beszéd következett. Alpolgármester asszony ismertette az óvoda pályázatáról és építéséről a tudnivalókat, majd Erdélyi Ilona mondta el az “Esélyt mindenkinek” pályázat részleteit, melynek keretében felújításra került a polgármesteri hivatal régi épülete, amiben a pályázathoz szükséges mosdók, zuhanyozók, öltözők kerültek kialakításra. Az alapkőletétel így sem maradt el. Az urnában elhelyeztük a Kelet- Magyarország újság aznapi számát, egy Ópályi Hírlapot, képeslapokat, a hivatal és intézményei, a teleház dolgozóinak, a képviselő testület tagjainak névsorát. Az urna mellett ott voltak a tervezők, a kivitelezők, a jegyző az alpolgármester és az egyházak képviselői, akik megáldották az urnát, ami az alapkőbe kerül. A hivatal átadását jelképező szalagot a polgármester és Lipták József jegyző vágta át.

Az általános iskola tanulói irodalmi összeállítása után az újonnan alakult iskolai néptánccsoport fellépését láthatta és tapsolhatta végig a közönség. A Kraszna Népdalkör az ünnephez illő dalokat énekelt nagy sikerrel. A szózattal zártuk a szép megemlékezést.

Erdélyi Miklós, polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!