Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.05. 09:51

Tolvajok őrizetben - Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Kisvárda - A Kisvárdai Rendőrkapitányság csoportos garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást T. János dögei, P. Sándor, H. Béla, G. Ernő, valamint B. Barnabás kisvárdai lakosok ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján az elkövetők, 2013. február 4-én kora délután egy kisvárdai kocsmában előzetes szóváltást követően összeverekedtek, ütötték és rúgták egymást.

Kisvárda - A Kisvárdai Rendőrkapitányság csoportos garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást T. János dögei, P. Sándor, H. Béla, G. Ernő, valamint B. Barnabás kisvárdai lakosok ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján az elkövetők, 2013. február 4-én kora délután egy kisvárdai kocsmában előzetes szóváltást követően összeverekedtek, ütötték és rúgták egymást. A bűncselekmény során ketten nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek. A rendőrök a garázda társaság tagjait elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást P. Károly 44 éves tiszavasvári lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető, 2013. január 27-én hajnalban Tiszavasvári belterületén leütött egy 21 éves helybeli férfit, akitől erőszakkal eltulajdonította nála lévő értékeit. A rendőrség a bejelentést követően azonnal megkezdte az akkor még ismeretlen elkövető felkutatását, melynek során 2013. február 4-én elfogta a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható tettest. Az ügyben az elkövetőt a rendőrség gyanúsítottként kihallgatta, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte. A Tiszavasvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a rablót őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság betöréses lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást P. Ernő, valamint N. János csengeri lakosok ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetők 2013. február 4-én ajtó befeszítés módszerével betörtek egy csengeri házba, ahonnan műszaki cikkeket, háztartási gépeket és szerszámokat tulajdonítottak el. A rendőrök a bejelentést követően azonnal megkezdték az ismeretlenek felkutatását, minek eredményeképp rövid időn belül elfogták a bűncselekmény elkövetőit. A két tolvaj gyanúsítotti kihallgatásuk során tettüket elismerték, és elmondták, hogy több vagyon elleni bűncselekményt is követett el, ebből szerették volna fenntartani magukat, mivel munkahelyük nincsen. A rendőrség a két férfit őrizetbe vette.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság lopás elkövetése miatt indított nyomozás M. Jánosné 63 éves pusztadobosi lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. február 4-én lakatlefeszítés módszerével betört egy pusztadobosi házba, ahonnan különböző értékeket tulajdonított el. A rendőrök a tolvajt elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás elkövetése miatt indított eljárást Zs. Gedeon 36 éves gemzsei lakos ellen, aki 2013. február 4-én délután egy nyíregyházi élelmiszerüzletből különböző értékeket kísérelt meg eltulajdonítani. A tulajdon elleni szabálysértésen tetten ért elkövetőt a rendőrség szabálysértési őrizetbe vette.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Kemecsei Rendőrőrse tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást K. Attila 42 éves kemecsei lakos ellen, akit 2013. február 4-én a rendőrjárőrök tetten értek, amikor egy kemecsei nyárfaerdőből gallyfát próbált eltulajdonítani. A rendőrök a férfit elfogását követően szabálysértési őrizetbe vették.

A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság lopás elkövetése miatt indított szabálysértési eljárást J. Ernő, J. Alex, R. Albert, valamint R. Sándor kisari lakosok ellen, akik 2013. február 4-én délelőtt egy kisari illetve egy nagyari földterületről fát kíséreltek meg eltulajdonítani, amikor az egyenruhások tetten érték őket. A rendőrök a tolvajokat, elfogásukat követően szabálysértési őrizetbe vették és gyorsított eljárásban, 72 órán belül bíróság elé állítják.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást R. András 21 éves nyírbátori lakos ellen, aki 2013. február 4-én este egy nyírbátori nagyáruházból értékeket kísérelt meg eltulajdonítani, amikor a biztonsági személyzet egyik munkatársa tetten érte a tolvajt, és a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartotta. A rendőrök a férfit szabálysértési őrizetbe vették.

Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!