Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.17. 14:47

Szabolcsi csapatok a vitaverseny régiós döntőjében

Nyíregyháza - Idén is meghirdetésre került a középiskolás csapatok Szóval?! Országos Vitaversenye , amely az Európai Bizottság, a Külügyminisztérium és az Európai Parlament kezdeményezésére, az Európai Unió finanszírozásában valósul meg.

Nyíregyháza - Idén is meghirdetésre került a középiskolás csapatok Szóval?! Országos Vitaversenye , amely az Európai Bizottság, a Külügyminisztérium és az Európai Parlament kezdeményezésére, az Európai Unió finanszírozásában valósul meg.A verseny január 9. és április 29. között három fordulón át (előválogatás, regionális döntők és országos döntő) teszi próbára a résztvevő disputa csapatok vitatudását. Az egyes fordulókhoz különböző vitatémákat adnak meg, melyek mindegyike az Európai Unióhoz kapcsolódó dilemmákra vonatkozik.

A Szóval?! Országos Vitaverseny első fordulója egy online előválogatás volt, amelyben a versenyző csapatoknak egy érvelő esszét kellett megalkotniuk, valamint egy online műveltségi játékot kellet megoldaniuk. Országosan másfél száz csapat nevezett az idei versengésre. A fővárost is magában foglaló Közép-magyarországi régió után legtöbben az Észak-alföldi régióból jelentkeztek.

A 25 nevező vitatrió közül megyénkből a Sz.-Sz.-B. Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat és a már három egymást követő évben továbbjutott záhonyi Dr. Béres József Kollégium együttese került be a debreceni Református Gimnáziumban március 18-án megrendezésre kerülő regionális döntőbe.

A megyei továbbjutók neves iskolákat pl. a tavalyi régió győztes házigazda intézményt, a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségét, vagy a rendszeres résztvevő hajdúböszörményi Bocskai Gimnáziumot megelőzve kerültek a második fordulóba. A versenyen pedig olyan jó nevű középiskolák csapataival mérkőzhetnek, mint a szolnoki Varga Katalin, a Debreceni Fazekas Mihály, vagy a versenyspecialista jászberényi Lehel Vezér Gimnázium triója.

A Vitaversenyen első helyezést elérő csapat tagjainak és felkészítő tanárának nyereménye egy-egy Apple Ipad mini tablet PC, továbbá az első és második helyezett csapatok egy háromnapos tanulmányutat is nyernek az Európai Unió 2013-as Kulturális Fővárosába, Kassára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!