Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.26. 10:16

Miniszteri és nagyköveti ismerkedés a felzárkóztatással

Nyíregyháza - A hátrányos helyzetek felszámolása, a társadalmi felzárkóztatások megvalósítása évtizedek óta megoldatlan kérdés hazánkban.

Nyíregyháza - A hátrányos helyzetek felszámolása, a társadalmi felzárkóztatások megvalósítása évtizedek óta megoldatlan kérdés hazánkban. Programok, projektek a korábbi évtizedekben is voltak a probléma megoldására, ám látványos eredményeket még nem sikerült elérni. Számos program van jelenleg is, s ezekkel a társadalmi felzárkózás gyakorlati megvalósulását bemutató programokkal ismerkedik kedden Nyíregyházán Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az USA magyarországi nagykövete.

Ellátogatnak a Türr István Képző és Kutató Intézethez, ahol szó lesz a „Nő az esély” programról, a felnőttkori kompetenciamérésről, a megyei közfoglalkoztatásról és képzésről. Felkeresik a Huszárvár Szocio-kulturális Központot is, ahol a nagykövet asszony átadja majd az Aktív Állampolgárságért oklevelet a Human-Net Alapítvány képviselőjének.

A politikusok látogatásairól, mai programjáról hamarosan részletesebben is olvashatnak itt a SZON-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!