Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.19. 14:34

Két település tűzoltói igyekeztek a lángoló vencsellői házhoz

Gávavencsellő - Kedden dél körül egy robbanást követően lángba borult egy ház Gávavencsellőn a Kölcsey utcában.

Gávavencsellő - Kedden dél körül egy robbanást követően lángba borult egy ház Gávavencsellőn a Kölcsey utcában.Az egyik utcabeli lakó hívta a tűzoltókat, mert robbanást hallott a Kölcsey utca másik házából, ahol ekkor nem volt otthon senki. A durranás után lángolni kezdett a tető.

A riasztást követően a Katasztrófavédelem ibrányi és nyíregyházi tűzoltói több járművel indultak a kárhelyre. Az utca végénél lévő egyik ház egy hagyományos építésű kb. 8x15 méteres lakótere és tetőzete lángokban állt.

A több irányból megkezdett oltás nyomán a tüzet megfékezték, de a tető még sokáig füstölt, gőzölt. Az épületet átnézték, parazsat nem találtak, kiszellőztették, majd amikor a füst oszlani kezdett, megkerült a felrobbant gázpalack alja.

Azt, hogy a tüzet pontosan mi okozta, egyelőre nem tudni, de az bizonyosra vehető, hogy a fűtési rendszerrel összefüggésben keletkezett. A rendőrség is felvette az adatokat, nem zárható ki, hogy a ház lakhatatlanná vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!