Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.04. 07:13

Képzéssel üzennek hadat a munkanélküliségnek a nyírbátori kistérségben

Nyírbátor - A Báthori Várkastélyban tartott sajtótájékoztatót a napokban dr. Simon Miklós, a Nyírbátor ésVonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás elnöke. A „Lépést tartunk” projekt nyitó rendezvénye előtt elmondta: a komplex felzárkóztató és fejlesztő programot a nyírbátori kistérségben kívánják megvalósítani.

Nyírbátor - A Báthori Várkastélyban tartott sajtótájékoztatót a napokban dr. Simon Miklós, a Nyírbátor ésVonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás elnöke. A „Lépést tartunk” projekt nyitó rendezvénye előtt elmondta: a komplex felzárkóztató és fejlesztő programot a nyírbátori kistérségben kívánják megvalósítani. Az uniós pályázat összköltsége közel 230 millió forint, a projekt 100 százalékos intenzitású, és a jövő év őszén ér véget.

– Az idén januárban indult komplex felzárkóztató és fejlesztő program célja a foglalkoztatás, a nők esélyegyenlőségének javítása és a szociális problémák kezelése. Az elsődleges feladatunk a térség munkanélküliségi mutatóinak a javítása képzéssel, különféle piacképes szakmák elsajátíttatásával. A szociális szférában dolgozók továbbképzésére is nagy hangsúlyt fektetünk, a nők esélyegyenlősége szempontjából pedig újdonságnak számít a mezőgazdasági gazdaasszony képzés lehetősége – fogalmazott a kistérségi társulás elnöke.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!