Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.21. 11:27

Helyben hagyta a Nyíregyházi Törvényszék a végrehajtandó szabadságvesztés büntetést

Nyíregyháza - Egy év két hónapos szabadságvesztésre ítélték a garázda szurkolót.

Nyíregyháza - Egy év két hónapos szabadságvesztésre ítélték a garázda szurkolót.Helyben hagyta a Nyíregyházi Törvényszék dr. Bodnár Zsolt vezette fellebbviteli büntetőtanácsa a futballmérkőzésen garázdálkodó vádlott büntetését

Elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett az első fokú ítélet ellen K. Mihály és védője. A bíróság ítélete szerint a többszörösen elítélt fiatalember 2009. május 17-én ragadtatta el magát, amikor a Máriapócs – Ófehértó labdarúgó mérkőzésen egy játékost próbált megütni. Ez nem sikerült, de ezután egymásnak estek az emberek. A vádlott a cselekmény elkövetését végig tagadta, a tanúk egy része az eljárás elején még terhelő vallomást tett, később azt módosították.

A Nyíregyházi Törvényszék előtt a védelem felmentést, illetve a büntetés mértékének lényeges enyhítését indítványozta. A büntető tanács a körülményeket mérlegelve úgy döntött, a vádlott bűnössége kétséget kizáróan megállapítható. A nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettének helyes megnevezése garázdaság bűntette. A felmentésre irányuló fellebbezéseket nem találta megalapozottnak a bíróság, és a büntetés mértékének lényeges enyhítésére sem látott indokot, a cselekmények nagymértékű elszaporodottsága miatt, így jogerős a végrehajtandó, egy év két hónapos szabadságvesztés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!