Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.04. 13:48

Állampolgári eskütétel Záhonyban

Záhony - A városban tavalyelőtt közel kétszáz határon túli honfitársunk tett esküt, míg az elmúlt esztendőben több ünnepi ceremónia keretében már csaknem félezer külhonban élő polgártársunkat köszönthették a jeles esemény alkalmából.

Záhony - A városban tavalyelőtt közel kétszáz határon túli honfitársunk tett esküt, míg az elmúlt esztendőben több ünnepi ceremónia keretében már csaknem félezer külhonban élő polgártársunkat köszönthették a jeles esemény alkalmából.A napokban a városháza dísztermében tartott újabb ünnepi eskütételen a szomszédos kárpátaljai települések 60 polgára vett részt, többnyire a fiatalabb generációk tagjai. Dr. Varga Gábor személyzeti referens köszöntője után Háda Imre polgármester kiemelte ünnepi beszédében, hogy a határ két oldalán élő magyar emberek között a nyelv, a kultúra, a nemes tradíciók, és az őseink iránt érzett tisztelet jelent szoros köteléket.

Az eskütételen az új állampolgárok egyenként vették át az erről tanúskodó okiratot, továbbá a város ajándékát, a nemzeti színű gyertyát, majd egy-egy pohár pezsgőt is elfogyasztottak új állampolgárságuk örömére.

Az ünnepelteket Révész Eszter általános iskolai tanuló és a helyi Aranyősz Népdalkör köszöntötte dalcsokorral.

Szabó Sándor 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!