Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.14. 10:23

Végzetes hullámvölgyek

Zalaegerszegről másodszor, a bajnokságban összességében tizedszer tért haza vesztesen az NYKK.

Zalaegerszegről másodszor, a bajnokságban összességében tizedszer tért haza vesztesen az NYKK.Ahogy azt azért remélni lehetett, második nekifutásra nem játszott alárendelt szerepet Zalaegerszegen a Marso-Vagép NYKK, és szemben a keddi Magyar Kupa-nyolcaddöntővel, a vasárnapi bajnokin volt beleszólása a történtekbe. Más kérdés, hogy ez a mérkőzés is elúszott (82–71), így a tizedik fellépés után sem született meg az élvonalbeli férficsapat bajnokságbeli első idegenbeli sikere.

– Jól kezdtük a mérkőzést, de az első félidőbeli vezetésünk nagyobb különbségű is lehetett volna, amennyiben már az első negyedben nem adunk el hat labdát és nem kapunk a támadóidő lejárta előtt hárompontos kosarakat – foglalta össze a látottakat Ferenczi Tamás. – Az is egyértelmű, hogy a meccset a harmadik negyedben veszítettük el, amikor a támadójátékunk hullámvölgybe került, és ezt remekül használta ki az ellenfél. Innen még sikerült felzárkóznunk, és négy pontra szűkíteni a különbséget, de az újabb kapkodásaink és pontatlan dobásaink végleg megpecsételték a sorsunkat. Pozitívnak tartom, hogy akkor sem zuhantunk össze, amikor húsz ponttal lépett meg a Zete, és a végére sikerült csökkenteni a differencián.

A jelzett két negatív periódusban előbb 0–14-es (40–35-ös vezetésről 49–40-es hátrány) majd 1–17-es szakaszba (62–58-ról 79–59) léptek bele a vendégek – az ilyen módon összeszedett 30 pont a meccs korábbi és későbbi szakaszában nem volt kompenzálható. Az is gond, hogy ezúttal már nem úszta meg sérülés(ek) nélkül a a csapat. A pénteki edzésen vállsérülést szenvedett Polyák László el sem tudott utazni a messzi Zalába, Boldizsár Ferenc pedig egy ütközést követően a harmadik negyedben kapott a térdéhez. A pontos diagnózis még nem ismert, viszont csütörtökön újabb mérkőzés vár a nyíregyháziakra, akik legközelebb a Sopront fogadják.

Polyák Laci hiányzott a rotációból, távollétében Anthony Nelson kevesebb pihenőt kapott, és ez érződött is a teljesítményén – mondta a vezetőedző. – Ami pedig Boldizsár Ferit illeti, ő nagyon kevés időt tölthetett a pályán, hiszen hamar ráfújtak két személyi hibát, majd sérülés miatt kellett lejönnie. Bízunk benne, egyiküknek sem kell hosszabb időt kihagynia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!