Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.24. 12:42

Több tűzoltójármű az Ungvár sétány 1-nél

Nyíregyháza - Mi történt – kérdezték egymástól az emberek, mert Nyíregyháza egyik toronyházánál több tűzoltójármű állt meg csütörtök délelőtt.

Nyíregyháza - Mi történt – kérdezték egymástól az emberek, mert Nyíregyháza egyik toronyházánál több tűzoltójármű állt meg csütörtök délelőtt.

A Katasztrófavédelem tűzoltói helyismereti begyakorló foglalkozás keretében hajtottak végre terv szerinti gyakorlatot. A magas szinten ellenőrzött akció elején a lakókat szóban tájékoztatták, így nem keletkezett pánik, de sokan csak a járművekre figyeltek fel. A kiadott riasztás után ismerték meg a szimulált kárhelyről a tűzoltók, hogy egy nyolcadik emeleti lakásban jelezték a lángokat, ezért több irányból indultak menteni.

Az épületen belül a leggyorsabb tűzoltók légzőpalack használata mellett felfutottak a kárhelyre felderíteni, és a folyosó ablakából egy hosszú kötelet lógattak el, amire rákötötték a csövet, így tudták percek alatt biztosítani az oltóvizet a mentéshez. Kint a társak csatlakoztatták a tűzcsaphoz, az épület külső védelmét és a felderítést a magasból mentővel végezték, ami szükség esetén a kimenekítésben is bevonható. A lakók elégedetten látták, hogy a tűzoltók óramű pontossággal dolgoztak, éles helyzetben behunyt szemmel is végre tudják hajtani az életmentő mozdulatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!