Szabolcs-Szatmár-Bereg

2011.12.02. 19:23

MSZP: a többszörösét éri a megyei vagyon

Nyíregyháza - „Seszták Oszkár és a Fidesz szerint felelős vagyok 56 bűneiért, 1967-ben születtem” feliratú pólóban jelent meg pénteki sajtótájékoztatóján Halmi József, a megyei közgyűlés MSZP frakciójának a vezetője, s később magyarázatát is adta viseletének.

Nyíregyháza - „Seszták Oszkár és a Fidesz szerint felelős vagyok 56 bűneiért, 1967-ben születtem” feliratú pólóban jelent meg pénteki sajtótájékoztatóján Halmi József, a megyei közgyűlés MSZP frakciójának a vezetője, s később magyarázatát is adta viseletének.Előtte azonban a szerdai megyei közgyűlésen elhangzottakat értékelte. A közgyűlés 1/a. napirendi pontja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szólt, s ebben két igen fontos téma is helyet kapott: az egyik a megyei vagyon átadásáról szóló megállapodás, amelyet Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke és a Magyar Köztársaság miniszterelnöke írt alá, a másik az egészségügyi holding ügyeivel foglalkozó vizsgálat. Az MSZP politikusa szerint a közgyűlés elnöke felhatalmazás nélkül nem írhatta volna alá a megállapodást, amely körül sok a furcsaság. Lehet ezt államosításnak nevezni, valójában a vagyont közösen elherdálják, s a társtettes Seszták Oszkár – fogalmazott Halmi József, aki még azt is kiemelte: a megyei vagyon valójában jóval több, mint 6 milliárd forint, az MSZP-frakció szerint legalább 30 milliárd forint, hiszen benne van többek között a tiszadobi kastély, a színház, a kórház, több iskola, a BUSZACSA. Mindez nem jó üzlet a megye számára a frakcióvezető szerint, ezért ismét felszólította Seszták Oszkárt, hogy mondjon le tisztségéről. Az egészségügyi holding vizsgálatáról úgy vélekedett az ellenzéki politikus, hogy azt önálló napirendi pontként kellett volna kezelni a fontossága miatt.

A pólójának szövegéről pedig a következőket mondta Halmi József:

– A közgyűlésen utódpártnak nevezett bennünket az elnök, s mikor visszakérdeztem, azt mondta, hogy 1956-ért is felelősek vagyunk. Ezek szerint a kormánypártnak mindenki bűnös, aki az MSZP tagja, de aki most Fidesz-tag, s egykoron még MSZMP-tag is volt, az nem bűnös. Visszautasítjuk ezt a szemléletet.

KM


Nyíregyháza - A pénteki MSZP-sajtótájékoztatón elhangzottakkal kapcsolatban megkérdeztük Seszták Oszkárt, a megyei közgyűlés elnökét.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!