Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.10.23. 23:34

56-ról emlékeztek Kisvárdán

<p>Kisvárda - Az 1956-os forradalom és szabadságharc 54. évfordulójára emlékeztek szombat délelőtt Kisvárdán a Zrínyi téren az 56-os emlékműnél.</p>

A városi, ünnepségen Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere mondott ünnepi köszöntőt. Felidézte a fél évszázada történt országos események mellett, a városban lezajlott eseményeket is. Azt, hogy itt ment keresztül Budapestre, egy éjszaka a város macskaköves főutcáját felszedve mintegy négyszáz tank. Beszéde végén 56 mának szóló üzenetétben kiemelte, hogy csak közös akarattal és tettekkel együtt tehetünk önmagunk felemelkedéséért.

Az ünnepi gondolatokat követően a megemlékezés résztvevői a II. Rákóczi Ferenc Szakközép–és Szakiskola diákjainak műsorát láthatták. A múlt eseményeit, a korabeli krónikákból kiemelve, versben, zenében és énekben történt felidézését követően a résztvevők elhelyezték a megemlékezés koszorúit és virágait az 56–os emlékmű talapzatánál. Ezt követően a régi temetőben Rada János 56–os hősi halott síremléke előtt tisztelegtek a résztvevők.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!