Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.12.12. 13:02

Hajléktalanok szednek védelmi pénzt Nyíregyházán!

<p>Nyíregyháza - Nagyon sokan félnek ezen a környéken – mondta a víztorony tövében álló zöldséges hölgytulajdonosa, aki az utóbbi időben, sötétedés után csak a férje társaságában érzi magát biztonságban.&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/34970/hajl--ktalanok-szednek-v--delmi-p--nzt-ny--regyh--z--n-" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A hajléktalanok ugyanis védelmi pénzt szednek az autósoktól, a gyalogosokat pedig inzultálják ezen környékén.

Egy olvasónk telefonált nemrégiben abban az ügyben, hogy mutassuk be, milyen állapotok uralkodnak a víztorony közelében, ugyanis tudomása szerint a környéken garázdálkodó hajléktalanok azzal szólítják le az autósokat, hogy némi pénz ellenében vigyáznak az autóikra, nehogy annak valamilyen baja történjen, ameddig a kedves vásárló az üzletben tartózkodik. A fizetés elmulasztásának következményét már a zöldséges pavilonban árusító hölgy mesélte el -„Hallottunk már olyanról, hogy megkarcolták egy vevő autóját, aki azóta már nem is jár erre.” Megtudtuk, hogy leggyakrabban a fiatalabb hölgyek esnek áldozatul az öt-hat fős bandának, akik estefelé már a járókelőket sem kímélik. „Volt olyan hölgy, akinek a válláról leakasztották a táskát” - panaszolta a zöldséges tulaja.

Egy éppen a helyszínen parkoló autós úr megjegyezte, hogy a víztoronynál lévő üzlet szomszédságában található kis bódé vonzza a környékre a hajléktalanokat. „Ide jönnek a hajléktalanok, hátul van egy kút, ott tisztálkodnak.” - közölte az idős férfi. Az úr mellesleg nem hallott a „védőpénzes” esetekről, de nem tartja elképzelhetetlennek, hogy ilyesmire vetemednének a környéken grasszáló hajléktalanok.

Sikerült megtudnunk, hogy a víztoronynál lévő üzlet közbenjárására a környéken sötétedés után egy biztonsági cég figyel a rendre, illetve a rendőrség és a polgárőrség is gyakrabban ellenőrzi Nyíregyháza ezt a részét.

A rendőrség mindemellett azt kéri, akiket a cikkben leírt módon megkárosítottak, azok az ügyben minden esetben tegyenek bejelentést.

Kapcsolódó cikkek:

-M. István-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!