Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.11.28. 15:47

Fotóriporterünk Bangkokban rekedt!

<p>Bangkok, Nyíregyháza - Pénteken délután sikerült elérni Bangkokban rekedt kollégánkat, Sipeki Péter, fotóriportert, aki úgy néz ki, még napokig nem tud hazatérni! <dia width="960" height="800" alt="Nyíregyháziak rekedtek Bangkokban a reptéri tüntetések miatt 2008.11.26."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ny_regyh_ziak_rekedtek_Bangkokban_a_rept_ri/index.shtml , SERIE ,960,800)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Nyíregyháziak rekedtek Bangkokban a reptéri tüntetések miatt 2008.11.26." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/34097/kollegank-is-bangkokban-rekedt" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

- Éppen Puchet szigetéről érkeztünk meg Bangkokba repülővel, és leszállás után az utcára mentünk taxit fogni - kezdte kollégánk. - Már láttuk a sok sárga pólót viselő embert, de még semmit nem sejtettünk. Visszatereltek mindenkit a váróterembe, majd körülbelül fél óra, óra múlva egy hátsó kijáraton menekítettek ki bennünket. Más választásunk nem lévén, visszamentünk abba a szállodába, ahol az előző éjjelt is töltöttük. Nagy szerencsénk volt, mert ott már tudták a híreket, így azzal fogadtak, hogy maradjunk addig, amíg nem rendeződik a helyzet.

- Internetről, televízióból, rádiókból próbálunk információkat szerezni folyamatosan, emellett a helyieket kérdezzük, hogy tudnak-e valamit - talán ez a legmegbízhatóbb forrás. Pletykát ugyan hallottunk arról, szombaton negyven járat elindul a repülőtérről, de senki nem erősítette meg az információt. Beszélten a Bangkoki Magyar Konzulátuson Debreczeni Jánossal, aki azt ígérte hív, ha lesz információja, és a szállodánkban felhívattam a Thai légitársaságot is. Jelenlegi információink szerint jövőhét szerdán indul az első gép haza.

Arra is kíváncsiak voltunk, kollégánk mit hallott a tüntetésről.

- Vannak a sárga pólósok és a piros pólósok - mondta. - A sárgák a repülőtér előtt felállított mobil pódiumon mondják a beszédeket, aki nem beszél, az pedig furcsa fa-szerkezetekkel tapsol. Szerintük a kormány elherdálja a pénzt, így úgy gondolták, azzal fejezik ki nemtetszésüket, hogy megbénítják a forgalmat. Itteni információk szerint folyamatosan mondják le a turisták a thaiföldi utazásokat, az áruszállítás áll. Mi például olyan zöldségeket láttunk a szupermarketben, amik napok óta le voltak járva. Beszállítani képtelenség. Igaz, van egy olyan repülőtér, amit a tüntetők nem szálltak meg, de az katonai (tankokkal védték).

Arra a kérdésünkre, hogy milyen más lehetőség volna a hazajutásra kollégánk azt mondta: el lehetne menni a legközelebbi repülőtérre, de az 160 kilométer, vagy akár Kuala Lumpurt is meg lehetne kockáztatni, de a konzul is inkább türelemre intett mindenkit, mithogy egy kockázatos utat bevállaljanak a turisták.

- Próbálok minden információs csatornán itt rekedt magyarokat (főleg nyíregyháziakat) találni - zárta a beszélgetést kollégánk -, ám egyelőre csak egy olyan srácot találtam, aki két éve itt él. Jelenleg visszajelzésére várok, és bízom abban, hogy mielőbb hazajutunk innen.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!