Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.09.23. 10:07

Fórumunkból: Völgyhidat a kórházak közé?

<p>Nyíregyháza - A kórházi széfek sorsával kapcsolatos, elmúlt héten megjelent&#160;cikkünkre rengeteg reagálás érkezett Önöktől. Ezekből szemezgettünk: nézze meg, mi a véleménye fórumozóinknak, és szóljon hozzá Ön is!</p>

Elsőként kaposztasteszta reagált, aki egyszerűen csak egyetértésének adott hangot:

Teljesen egyetértek Gizike néni véleményével!

126mst vélmeménye már  ennél radikálisabb volt:

Valakinek, vagy kiknek rendesen csepegett a zsebébe ebből az üzletből. Sajnos ez így működik kis hazánkban. WC papír, szappan, papírtörlő stb. meg nincs a kórházakban - ez nem érdeke senkinek, így nincs üzlet. De építhetnének völgyhidat a kórházi épületek közzé, mivel most ez az üzlet. (Ez csak egy ötlet volt, ha netalán valahol építenének akkor az csak a véleteln műve lenne.)

Erre a hozzászólásra Cameleon így reagált:

Hehe, ez a völgyhíd az épületek közé nem is hülyeség, ugyanis a nyíregyházi Jósa András kórházban tervbe van véve...

Oren kiegészítette a hírt:

Igen tervbe van véve és nem völgyhíd, hanem összekötő folyosó az épületek között ami egyáltalán nem marhaság. Nézd azt, hogy mondjuk a fül-orr-gégészeten fekszel télen, nagy hidegben, hóban, és el kell menned egy CT-re. Jelenleg egy mód van rá: a betegkísérő egy hordágyon keresztül áttol mindenkit az adott vizsgálat helyére a nagy hidegben, esőben, fagyban stb. .. Ellenben, ha megépül a folyosó - mint az SZTK és a Sebészeti tömb között - akkor zárt rendszerben fűtött folyosón keresztül tudnak közlekedni a betegek és nem fog még az alapbetegségén felül jól meg is fázni. Teljesen jó az ötlet csak kapja meg rá az intézmény a pénzt.

Sacibaba35 egy javaslattal állt elő:

Inkább a méhnyakrák megelőzésére szolgáló közel százezer forintos injekcióra adták volna a pénzt, hisz halálozási arányban élen halad hazánkban. Olcsóbb lenne a megelőzés, mint a gyógykezelés, amely több millió forintot visz el az egészségügyi kasszából.J ó lenne, ha odafent okosak és értelmesek ülnének, nem pénzért vett diplomások...

Penge egy szomorú történetet osztott meg olvasóinkkal:

"Kórházba ez nem való!"-mondja a néni...Persze nem az ő édesapját szabadították meg a traumatológián az összes pénzétől, szerencsére nem volt sok, csak éppen egy újságra, kávéra, stb. kellett volna. Még láttuk a kölyköt kiosonni a kórteremből, fényes nappal. Horvát Ágnesnek talán ez volt a legjobb döntése minisztersége alatt.

Cukorkának sincsen jó tapasztalata...

Én pl. frászt kapok az összes egészségügyi intézményben, mert egy rokonomnak kb. két perc alatt az összes pénzét, telefonját, kártyáját, személyit jogsit stb. ellopták, amikor éppen olyan helyzetben volt, hogy nem foghatta a kezében a ridikült. Mari néni helyzete más, gondolom a népes családja állandóan készen áll és hozza-viszi a mamát, s ha valamire szüksége van, egy órán belül ott az unoka a megrendelt dologgal.

Sokan vagyunk, akik élethelyzetünk miatt erre nem számíthatunk, ezért szükségünk lenne egy helyre, ahol biztonságban tudnánk értékeinket. Nem azokról van itt szó, akik az összes családi ékszert magukra aggatva vonulnak be a kórházba, hiszen nekik míg eszméletüknél vannak nem kell aggódniuk. De az okmányaikat, készpénzüket ők sem aggathatják magukra.

Szóljon hozzá Ön is! 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!