Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.20. 14:58

Utat mutatnak a szatmáriaknak

<p>Fehérgyarmat - A víziturizmus fellendülésével a Szamos-mentén élők munkalehetőséghez juthatnak.</p>

A Szamos mentén vízen és két keréken, árvízvédelem és területfejlesztés Szatmárban elnevezésű projekt zárórendezvényét tartották kedden Fehérgyarmaton.

A Felső-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság mintegy 92,6 millió forint összköltségű projektje a Magyarország - Románia INTERREG III A program keretében valósul meg.

– A projekt célja a Szamos árvízvédelmi töltésekkel határolt, Vásárosnamény és az országhatár közötti szakaszának teljes körű vizsgálata – emelte ki Uray Károly, a FETIKÖVIZIG projektmenedzsere, s ismertette az eddigi eredményeket.

Az elmúlt időszak feladatai között szerepelt többek között a teljes körű folyószabályozási koncepció kidolgozása, víziutak tervezése a kismerülésű vízijárművek közlekedésére, valamint kiviteli terv készítése az árvízvédelmi töltések koronájának burkolására.

Mint Uray Károly kiemelte: a projekt megvalósítása után fellendülhet a kerékpáros és a víziturizmus, ezáltal megerősödhet a falusi turizmus, amely a térségben élők számára munkalehetőséget teremt.

Ide vonatkozóan dr. Hanusz Árpád, a Falusi Turizmus Megyei Szervezetének elnöke ismertette a turizmus és a vidékfeljesztés kapcsolatát.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!