Sport

2019.01.04. 14:00

Életben tartaná a reményeket a röplabda válogatott

Kazincbarcika - Szombaton délután Kazincbarcikán Svájcot fogadja Eb-selejtezőn a magyar férfi röplabda válogatott.

Kazincbarcika - Szombaton délután Kazincbarcikán Svájcot fogadja Eb-selejtezőn a magyar férfi röplabda válogatott.

Fontos Európa bajnoki selejtezővel kezdődik az új esztendő a férfi röplabda válogatott számára. Nemzeti csapatunk a sorozat ötödik fordulójában a svájciakat látja vendégül Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpontban szombaton 15 órától kezdődik a találkozó, és a mieink győzelem esetén életben tarthatnák továbbjutási esélyeiket.

Kell a második hely

A csoportokból az első helyezett automatikusan kijut a kontinenstornára, a hét kvartett öt legjobb másodika pedig ugyancsak résztvevője lesz az Eb-nek. A mieink csoportjából a veretlen ukránok kiemelkednek, a másik három együttes viszont közel azonos erőt képvisel, ezért lényeges, hogy a magyar gárda begyűjtse a három pontot szombaton. Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón Bogdan Tanase, a magyar válogatott szövetségi kapitány hangsúlyozta: a klubcsapatok sűrű menetrendje miatt kevés ideje maradt a nemzeti együttesnek, hogy felkészüljön a soron következő feladatokra. Az viszont pozitívum – tette hozzá –, hogy a keret valamennyi tagja egészséges, a játékosok megfelelő erőnléti állapotban érkeztek az összetartásra. Ez pedig optimizmussal tölti el a Svájc elleni hazai, majd a macedónokkal szembeni, idegenbeli mérkőzés előtt a kapitányt.

Hisznek benne

– Az összes játékos sokkal jobb állapotban van, mint a nyári felkészülés idején – szögezte le Bogdan Tanase. – Rendkívül motiváltan várjuk az előttünk álló meccseket, mert továbbra is hiszünk benne, hogy kijuthatunk az Eb-re. Tudjuk, hogy nem csupán a mi kezünkben van a sorsunk, de nekünk meg kell nyerni a hátralévő két összecsapást, hogy elmondhassuk: mindent megtettünk a sikerért. Svájcban, ha nehezen is, de 3:2-re nyertünk, bízom benne, hogy hazai körülmények között könnyebben hozzuk a kötelező győzelmet. Ez ugyanis alapfeltétele annak, hogy a záró fordulóra megmaradjon az esélyünk a csoport második helyének megszerzésére.

Németh Szabolcs szerint csak a győzelemben gondolkodnak, ez nem is lehet kérdés. A Vegyész RC Kazincbarcika játékosa, a válogatott csapatkapitánya úgy véli: Svájc egy stabil alapjátékot képes hozni, de a magyar válogatott egyénileg és csapatként is jobb, mint soron következő ellenfele.

Ukrajna a legerősebb

– Erős csoportban szerepelünk, amelyben az eddigiek alapján az ukránok a favoritok – folytatta Németh Szabolcs. – A papírforma szerint nekik a hátralévő meccseket is hozni kell, ebben az esetben pedig nekünk is van sanszunk, hogy odaérjünk a második pozícióba. A svájciak a kinti meccsen nekünk estek, váratlant mutattak, amit sikerült lereagálni, és öt játszmában győzni. Itthon ettől jóval simább győzelmet várok, de természetesen nem becsüljük le az ellenfelünket. Az ukránokkal szemben sajnos, nem tudtunk pontokat szerezni egyik találkozón sem, a macedónokkal szemben pedig vitatott körülmények között maradtunk alul. Ezen azonban utólag már kár keseregni, a két hátralévő Eb-selejtezőt meg kell nyerni, és akkor lehet sanszunk kijutni a kontinenstornára.

ÉM-ME


A férfi Eb-selejtező F-csoport állása

1. Ukrajna 4 2 1 1 - - - 12:3 11

2. Macedónia 4 - - 2 2 - - 10:10 6

3. Svájc 4 - - 1 2 - 1 7:11 4

4. Magyarország 4 - - 1 1 1 1 6:11 3

A hátralévő mérkőzések

5. forduló, január 5. (szombat)

15.00: Magyarország – Svájc (Kazincbarcika)

19.00: Ukrajna – Macedónia

6. forduló, január 9. (szerda)

19.15: Macedónia – Magyarország

20.00: Svájc – Ukrajna


[related-post post_id="4097036"]

[related-post post_id="4085803"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!