Sport

2018.06.19. 08:38

Futnak és kerékpároznak majd a Császta-hegyen Edelénynél

Edelény - Két lábon, vagy két keréken teljesíthető az izgalmas és szokatlan pálya.

Edelény - Két lábon, vagy két keréken teljesíthető az izgalmas és szokatlan pálya.

Márciusban mutatkozott be rendezvényszervezőként a közelmúltban alakult Edelényi Futók Egyesülete, amikor is egy olyan helyen rendeztek futóversenyt, ahol korábban még nem volt. Akkor Edelényi kastélysziget körök néven a kastély parkjában futottak a vállalkozó kedvűek egy, vagy éppen több kört.

Kastélypark után hegyen

A verseny és a hozzá kapcsolódó kísérőrendezvények is sok embert vonzottak a kastélyszigetre, így nem is volt kérdés, hogy lesz az egyesület berkein belül folytatás.

Június 23-án egy hasonlóan izgalmas és szokatlan helyen rendeznek versenyt, nevesül a Császta-hegyen, amely eddig a szőlőről, a jó borokról és a búcsúról volt ismert. Az I. Császta Trail, vagyis Császtai Terepfutás és Mountain Bike Verseny helyszíne a Császta-szőlőhegy és a mellette található erdő, mező. A futó- és kerékpárpálya azonos, kb. 7 km-es körpálya +115 m szinttel. A pálya 4 km földutat és 3 km kavicsos utat tartalmaz. A verseny célja a sportkultúra, ezen belül a futás és kerékpározás minél szélesebb körben való népszerűsítése. Valamint versenyzési lehetőség biztosítása valamennyi korosztály hazai és külföldi, amatőr és profi sportolói számára.

Edelény Város Nagydíja

A terepfutást 1, 2 és 3 körös távokon, női és férfi, illetve 0-34 és 35 felettiek kategóriákban rendezik, míg a kerékpárversenyt háromkörös távon rendezik ugyanazokkal a kategóriákkal. A versenyekre csak előnevezni lehet, a helyszínen már nincs erre lehetőség. Az Edelényi Futók Egyesülete három futóversenyt rendez meg. Mindhárom versenyen a leghosszabb távon (I. Edelényi Kastélykerti Körök 10 kör, I. Császta Trail 3 kör, 28. Bódva-völgyi maraton 42,195 m) résztvevő versenyzők közül a legjobb nettó idővel rendelkező női, férfi és edelényi lakcímkártyával rendelkező női és férfi futó megkapja az Edelény Város Nagydíjat. A díj vándorserleg és értékes tárgyjutalom. A díjátadó december végén, a város záróünnepségén lesz.

- HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!