Sport

2018.02.26. 16:41

Mezőkövesd vs. Puskás - Tóth Bence eldönthette volna

Mezőkövesd - Döntetlennel ért véget szombaton a Mezőkövesden játszott NB I-es labdarúgó mérkőzés.

Mezőkövesd - Döntetlennel ért véget szombaton a Mezőkövesden játszott NB I-es labdarúgó mérkőzés.

Csak utólag derült ki, hogy a Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás Akadémia FC 20. forduló keretében vívott találkozójának körítése több érdekességet, különlegességet ad, mint a maga nemében felejthető összecsapás. Az első dicséretet a pálya talaja kapta, amely februári hideg ide, fagyos idő oda, kitűnően vizsgázott, a küzdőtérre egyetlen rossz szava sem lehetett a szereplőknek.

Először tért vissza

A vendégeket az a Pintér Attila irányította, aki 2016 decemberében éppen a fürdővárosból szerződött a felcsútiakhoz, a kiadott hivatalos meccslapon itthoni oldalon viszont váratlan meglepetés fogadta a tudósítókat. Előzőleg ugyanis a klub nem kommunikálta, hogy lejárt a pillanatnyilag még pro licensz nélküli Kuttor Attila hatvan napos vezetőedzői jogosítványa, ezért átmenetileg (de csak papíron) Tóth László szakmai igazgató tölti be a tisztséget. Kuttor „sima” edzőként dolgozhat, a bajnoki összecsapásokon is dirigálhat, úgy végezheti a munkáját, ahogyan csak akarja, vezetőedzői funkcióban azonban nem nyilatkozhat addig, amíg nem kapja meg a diplomáját. A hazaiaknál ezért biztos, ami biztos alapon Tóth László leült a kispadra, de a pálya szélén a tényleges szakvezető, Kuttor Attila vezényelt.

Az égbe lőtt

Az már a meccs elején kiderült, hogy a „gólt nem kapni” jelszó végig érvényesülni fog. A mezőnyjátékot az első szakaszban helyenként uraló sárga–kékek mégis szerezhettek volna két gólt, először Katanec, majd Tóth B., azonban egyikük sem élt a lehetőséggel – utóbbi kecsegtető helyzetből az égbe lőtt. Ezeken kívül semmilyen kockázatot nem vállaltak az alakulatok, melyek tagjai a két tizenhatos között szervezkedtek, lendületes, veszélyes akciók csak véletlenül adódtak, lövések ritkán „dördültek”, a beadásokat pedig gond nélkül tisztázták a védők. A két ék mintha a pályán sem lett volna, őket könnyűszerrel semlegesítették a belsők. A Puskás csupán fél óra elteltével váltott bátrabb futballra és lett egyenrangú ellenfél.

Jöttek a cserék

A folytatásban először a vendégek mesterének fogyott el a türelme, majd az itthoni válasz sem maradt el: lementek az egyke, magukra hagyott 9-esek, majd a középpályás sorokban is változtatások történtek. A kapuk előtt megszállt területeken különösebb izgalom nem akadt, legfeljebb a mezőnyben vétett szabálytalanságok – amelyek azért nem ütötték meg a durvaság fogalmát, de – okoztak egy kis feszültséget. A borsodiaknak kellett jobban csipkedniük magukat, hiszen számukra létfontosságú volt a 3 pont, míg a Puskás csapata rájött arra, hogy ha már nem megy a futball, akkor az 1 pont is jobb, mint a semmi. Az idő múlásával elhangzott az ilyenkor szokásos „aranyköpés”: amelyik csapat gólt szerez, győzni fog, de a hálózörgetéstől a felek messze voltak. A hajrára Pintér Attila beküldte azt a Molnár G.-t, akit Mezőkövesdről vitt magával, csodát azonban az egykori edelényi-kazincbarcikai ballábas sem tett. A 90+2 perc során kiemelkedő egyéni teljesítmény egyik odalon sem akadt, a vendéglátót az a pozitívum éltetheti a jövőre nézve, hogy kapott gól nélkül zárt, támadójátékát azonban áramvonalassá kell tennie, ellenkező esetben nem fog tudni elmozdulni a sereghajtó helyről. A lefújás után a vendégek ugyan nem úsztak a boldogságban, de mégis elégedetten vonultak be, míg a mezőkövesdi arcokon a csalódottság nyomait láttuk.


íhr>

Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás Akadémia FC 0-0

Mezőkövesd, 1560 néző. V.: Berke (Ring, Tóth II V.).

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó (-) – Farkas D. (5), Pillár (5), Katanec (5), Vadnai (5) – Mlinar (5), Iszlai (5) – Tóth B. (6), Bognár I. (4), Cseri (5) – Novák (4). Vezetőedző: Tóth László.

Puskás Akadémia FC: Hegedüs (-) – Klinar (5), Heris (5), Spandler (5), Trajkovski (5) – Mevoungou (6) – Perosevic (5), Márkvárt (5), Knezevic (5), Szakály P. (5) – Diallo (4). Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Diallo helyett Henty (4) az 58., Novák helyett Drazic (-) a 64., Bognár I. helyett Koszta (-) a 68., Szakály P. helyett Molnár G. (-) a 71., Márkvárt helyett Bacelic-Grgic (-) a 80., Cseri helyett Misák (-) a 83. percben.

Sárga lap: Mevoungou a 20., Pillár a 28., Klinar a 73., Knezevic a 92. percben.

Tóth László: – Nagyon nehéz higgadtan, indulatmentesen nyilatkozni. Az látszott, hogy nagyon jól sikerült a felkészülés, és úgy érzem, hogy Kuttor Attila és az őt segítő kollégái megfelelő taktikát választottak a mérkőzésre. A Puskás Akadémia FC nem tudott helyzetet kialakítani, csak a mi eladott labdáinkból építkezett, de nem játszott rosszul. Rólunk annyit, hogy ez már nem az a Mezőkövesd, amely az ősszel pályán volt. Az együttes megérdemelte volna a három pontot.

Pintér Attila: – Mindkét csapat tapogatózással élte át az első félidőt. Mivel jól ismerjük a kövesdiek játékát, tudtuk, hogy zártan fognak védekezni. A szünetig irányítottuk a játékot, mindenki azt tette, amit kellett. A fiúk később is a három pont megszerzéséért küzdöttek, de ez nem jött össze. Mezőkövesden sok csapat szenvedni fog a tavaszi idényben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!